Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 13:56

Πανηγυρικός εσπερινός για τα εγκαίνια ναού στην μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κάθε επισημότητα και σύμφωνα με την εκκλησιαστική τάξη τελέσθηκε σήμερα το απόγευμα ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός των Εγκαινίων του ναού του Αγίου Αθανασίου, ο οποίος και ευρίσκεται στην περιοχή του Ηρακλείου Λαγκαδά.

Πριν από την έναρξη της ακολουθίας, ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης μετέφερε στο υπό εγκαινιασμό ναό τα μαρτυρικά λείψανα τα οποία και εναπέθεσε επί του Αγίου Δισκαρίου στην Αγία Τράπεζα, όπως ορίζει η εκκλησιαστική τάξη των εγκαινίων, ψάλλοντας την ειδική ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων η οποία περιέχει Μαρτυρικά τροπάρια εντός του Ιερού Βήματος.

Στη συνεχεία, τελέστηκε ο μέγας αρχιερατικός εσπερινός επί τη εορτή των Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας, παρουσία πολλών κληρικών και πλήθους πιστών και ενοριτών της περιοχής, οι οποίοι και προσήλθαν από πολλά μέρη, για να παραστούν συμπροσευχόμενοι στο σπουδαίο αυτό γεγονός για την επαρχία του Λαγκαδά.

Κατά την διάρκεια της ο ομιλίας του, ο μητροπολίτης Λαγκαδά κ. Ιωάννης αναφέρθηκε εκτενώς στην σπουδαιότητα του γεγονότος που έχει ο εγκαινιασμός ενός ναού καθώς επίσης και στους σήμερα τιμωμένους μεγάλους αγίους Αθανάσιο και Κύριλλο, ιδαιτέρως δε στον πρώτο οποίος είναι και ο προστάτης της περιοχής, που με τη δράση και το έργο του είχε συμβάλει τα μέγιστα για την καταπολέμηση της αίρεσης του Αρείου, στην Ά Οικουμενική Σύνοδο, η οποία συνεκλήθη το 325 μ.Χ. στην Νίκαια της Βιθυνίας από τον Αυτοκράτορα Κωνσταντίνο τον Α΄.

Καταλήγοντας την ομιλία του, ο κ. Ιωάννης προσκάλεσε όλο το εκκλησίασμα και όχι μόνο, να παραβρεθεί και στην αυριανή τελετή των εγκαινίων και στη συνεχεία στην πρώτη πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ