Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 15:52

Πανηγυρικός εορτασμός στην Παναγία Γιάτρισσα στο Λουτράκι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μετά πολλής εκκλησιαστικής ευπρεπείας και εν μέσω μεγάλης συρροής ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε κι εφέτος η Ι. Πανήγυρις του Γενεθλίου της Υπεραγίας Θεοτόκου στον ομώνυμο Ι. Ναό στο Λουτράκι, όπου και η θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας «Γιάτρισσας».

Το απόγευμα της Τετάρτης, 7 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος πλαισιούμενος από Κληρικούς της Ι. Μητροπόλεως μας ως και άλλων Ι. Μητροπόλεων χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και στην επακολουθήσασα Ι. Λιτανεία.

Στην Λιτανευτική πομπή στους δρόμους της πόλεως του Λουτρακίου συμμετείχαν χιλιάδες πιστών με πρώτους τους Τοπικούς Άρχοντες, τους βουλευτές κ. Μαρία Θελερίτη, κ. Γεώργιο Ψυχογιό και κ. Χρίστο Δήμα, τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη και Περιφεριακούς Συμβούλους, τον Δήμαρχο Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγ. Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη και Δημοτικούς Συμβούλους ως και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κορίνθου κ. Βασίλειο Νανόπουλο.

Στο κήρυγμά του, στην κεντρική πλατεία της πόλεως, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας εκτός των άλλων επαίνεσε τους ευσεβείς Προσκυνητές που τηρούν την Πίστη, τα Έθιμα και την Παράδοση της Εκκλησίας μας και συγκεντρώθηκαν κατά χιλιάδες για να «διαδηλώσουν» με την παρουσία τους ότι αυτή την Πίστη και την Παράδοση μας δεν πρόκειται να την προδώσουμε όσο και αν προσπαθούν να μας κάνουν να παρεκκλίνουμε από αυτή, να την ξεχάσουμε ή και ακόμη να την ξεριζώσουν από μέσα μας, οι εκάστοτε Κυβερνώντες μέσα στην δισχιλιετή πορεία μας, ως Ορθόδοξοι Χριστιανοί, σ᾿ αυτόν τον Τόπο.

Την επομένη, ημέρα Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος τέλεσε την Αρχιερατική Θ. Λειτουργία πλαισιούμενος από τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Ι. Μητροπόλεως μας και Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου Παν/το Αρχιμ. π. Αγάπιο Δρίτσα, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Κορίνθου – Λουτρακίου Παν/το Αρχιμ. π. Σωφρόνιο Μάγειρα, τους Αιδεσ. π. Αθανάσιο Κοντογιάννη, π. Κων/νο Κουνάλη, εκ της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών, π. Δημήτριο Ζούζια, π. Αγησίλαο Ρίζο, π. Πρόδρομο Αντωνίου, π. Ιωάννη Δρίτσα, π. Ιωάννη Μπόκτη από την Παραμυθιά και τον Εφημέριο του Ι. Ναού Πρωτ/ρο π. Νικόλαο Βασιλόπουλο καθώς και τους Διακόνους του π. Νικόλαο Βαρδουνιώτη, π. Χριστόδουλο Μπουμπάκη, π. Πέτρο Καγιούλη και π. Λογγίνο Αρχόντη.

Τον Θείο λόγο εκήρυξε ο Παν/τος Αρχιμ. π. Αγάπιος Δρίτσας, ο οποίος συσχετίζοντας την Αρχή της Ινδίκτου με την εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου μίλησε για τον χρόνο και την αιωνιότητα και πως η Θεοτόκος, σκιαγραφώντας εν τω μεταξύ την προσωπικότητα Της με τις μαρτυρίες της Κ.Δ., μας έδωσε την δυνατότητα της μετοχής μας στην αιώνιο ζωή, αφού Αυτή «μόνη και μόνον εισάγουσα Χριστόν εις την οικουμένην, προς σωτηρίαν των ψυχών ημών».

Στο τέλος της Θ. Λειτουργίας ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας συγχαίροντας τον ομιλητή ευχήθηκε στο Εκκλησίασμα αλλά και στον συλλειτουργήσαντα Αρχιμ. π. Σωφρόνιο Μάγειρα, τον οποίο και τίμησε για την Ιερατική του προσφορά με την πλακέτα της «Παναγίας Γιάτρισσας» πολιούχου Λουτρακίου, του τόπου καταγωγής του και Εκκλησιαστικής δράσεώς του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ