Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:41

Πανηγυρική Θ. Λειτουργία στον Άγιο Ιερόθεο Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον μοναδικό εν Αττική ιερό ναό, επ’ ονόματι του Αγίου Ιεροθέου, που βρίσκεται στο Περιστέρι, εορτάστηκε σήμερα Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 η μνήμη του. Εκατοντάδες πιστοί συνέρρευσαν στον περικαλλή Ναό του Περιστερίου, ώστε να προσκυνήσουν την εικόνα και το λείψανο του Αγίου.

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία ιερούργησε ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από τον Ιεροκήρυκα της Μητροπόλεως Περιστερίου π. Γεράσιμο Καραμολέγκο, τον προϊστάμενο του Ναού και πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου π. Επιφάνιο Κάνδρο και άλλους ιερείς της Μητροπόλεως.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης π. Γεράσιμος Καραμολέγκος, ο οποίος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιερόθεο και στη μεγάλη του πίστη και αγάπη στον Κύριο. Έκανε κάλεσμα στο εκκλησίασμα, όσο δύναται, “να εντρυφούμε στους βίους των Αγίων, να κλέβουμε από αυτούς στοιχεία, ούτως ώστε να μάθουμε τι είναι αυτό το οποίο λατρεύουμε, τι είναι αυτό το οποίο προσκυνούμε”. Κλείνοντας μετέφερε το μήνυμα της σημερινής εορτής: “Θα πρέπει να αλλάξουμε πορεία στη ζωή μας, να μην βλέπουμε μόνον όσους μας αδικούν, αλλά να κάνουμε και εμείς οι ίδιοι όσα επιζητούμε από τους άλλους”.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει μεθέορτος Εσπερινός και λιτάνευση της εικόνας και του ιερού λειψάνου, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τις εορταστικές εκδηλώσεις.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ