Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 8:28

Πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Νέο Κόσμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εορτάστηκε σήμερα το πρωί η μνήμη της Αναλήψεως του Κυρίου και των θεοστέπτων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης στον ομώνυμο Ιερό Ναό στον Νέο Κόσμο.

Στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος, συλλειτουργούντος πολλών ιερέων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Ο περικαλλής, περίλαμπρος και ξεχωριστού αρχιτεκτονικού κάλλους Ναός του Νέου Κόσμου, ήταν ασφυκτικά γεμάτος από ανθρώπους κάθε ηλικίας που προσήλθαν να αναπέμψουν δεήσεις στον Κύριον ημών Ιησού Χριστό.

Τον θείο λόγο κήρυξε μεστά ο Άγιος Αβύδου κ.κ. Κύριλλος ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου Ιησού Χριστού που αποτελεί το θριαμβευτικό πέρας της επί γης παρουσίας Του και του απολυτρωτικού Του έργου. Ανελήφθη εις τους ουρανούς σαράντα ημέρες μετά την Ανάστασή του για να επιβεβαιώσει τη θεία Του ιδιότητα στους μαθητές του, εξαλείφοντας και το παραμικρό ψήγμα απιστίας. Αποτελεί δε την αρχή της Πεντηκοστής και ο Κύριος ανέρχεται για να στείλει στο ανθρώπινο γένος το παράκλητο Πνεύμα.

Λίγο πριν την απόλυση, ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχιμ. Νικόδημος Καβαρνός ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατος που λάμπρυνε με την συμμετοχή του την Πανήγυρη της ενορίας.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει Μεθέορτος Εσπερινός στις 7.00 και λιτάνευση της Ιεράς εικόνος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ