Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:41

Πέτσας: Είμαστε σε συνεχή συνεννόηση με την Εκκλησία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Ζάχος Καρεκλάς “Η συνεργασία της Εκκλησίας με την Πολιτεία είναι συνεχής και σε πολύ καλό επίπεδο” σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ερωτηθείς σχετικά με την εγκύκλιο που εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος και προβλέπει άνοιγμα των ναών για τέσσερις ώρες τη Μ. Παρασκευή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε πως “εξετάζουμε διάφορα θέματα ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός” αφήνοντας ουσιαστικά προς το παρόν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Ο κ. Πέτσας υπενθύμισε ότι “δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη για μετακίνηση προς τις εκκλησίες”, αφήνοντας όμως ένα περιθώριο ώστε “όταν κανείς κάνει κάποια άλλη έξοδο από το σπίτι του για κάποιον από τους άλλους λόγους που δικαιολογούν κάτι τέτοιο να μπορέσει να περάσει και από τον ναό της ενορίας του”.

Σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, ο οποίος έβαλε “φρένο” στους δημάρχους που εκδήλωσαν πρόθεση να διανείμουν κατ’ οίκον το Άγιο Φως το Μ. Σάββατο, ο κ. Πέτσας σημείωσε πως “έχουμε εξασφαλίσει ότι θα γίνει η μεταφορά του στην Ελλάδα και ανά την επικράτεια και είμαστε σε συνεννόηση με την Εκκλησία για να αποφευχθεί οποιοδήποτε πρόβλημα με γνώμονα τη δημόσια υγεία”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναγνώρισε την υπεύθυνη στάση της Εκκλησίας και της πλειονότητας των πιστών όπως επίσης και το γεγονός πως η Ιερά Σύνοδος έχει λάβει δύσκολες αποφάσεις ενώ τόνισε για ακόμα μια φορά πως “δεν δοκιμάζεται η πίστη μας αλλά η ωριμότητά μας”.

Δείτε τα σχετικά αποσπάσματα στο 14.35″ και στο 20.55″

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ