Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:12

Πάσχα στη Λέρο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Μητροπολίτης, μετά των τοπικών Αρχών, κατά την παράδοση, επισκέφθηκαν το Αστυνομικό Τμήμα, το Λιμεναρχείο, το εκκλησιαστικό «Ισιδώρειο» Γηροκομείο, και αντήλλαξαν τον εόρτιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» και τσούγγρισαν το κόκκινο αυγό.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης, συνοδευόμενος από τις τοπικές Αρχές της Λέρου, τον Δήμαρχο κ. Μιχ. Κόλλια, τον Έπαρχο κ. Ι. Θεμέλαρο, επισκέφτηκαν, για να χαιρετίσουν τους υπευθύνους του Hot Spot της Λέρου (στην περιοχή Λεπίδων), τους διοικητές του 588ΤΕ και Α.Τ.Λέρου, και τους εργαζομένους στις εγκαταστάσεις και αντήλλαξαν τον εόρτιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη», και κατά την ορθόδοξο παράδοση μοίρασε το κόκκινο αυγό σε ένδειξη της Αναστάσεως του Θείου Λυτρωτού.

Στις εγκαταστάσεις των Hot Spot της Λέρου, στην περιοχή «Λέπιδα», μεταξύ των άλλων προσφύγων, υπάρχει μία ομάδα χριστιανών της Κοπτικής Εκκλησίας.

Ο Μητροπολίτης μετά του Ιεροκήρυκος της Ιεράς Μητροπόλεως αρχιμ. Στεφάνου Κατέ και του πρωτ. Δαμασκηνού Παλαπουγιούκ, έψαλλαν το «Χριστός Ανέστη».

Συγκινητικό ήταν ότι μέσα σ’ αυτή την ομάδα των χριστιανών της Κοπτικής Εκκλησίας, υπάρχει και Διάκονος της Κοπτικής Εκκλησίας, ο οποίος με την ομάδα των αδελφών του χριστιανών έψαλλαν και αυτοί το «Χριστός Ανέστη», σύμφωνα με το δικό τους εκκλησιαστικό τυπικό και ύμνους κατά την δική τους τάξη και παράδοση της λατρείας τους και με χειροκροτήματα υμνούσαν τον Αναστάντα Κύριο.

Ο Μητροπολίτης μοίρασε το κόκκινο αυγό και τους ευχήθηκε όπως ο Θεός της Αγάπης της Ειρήνης και των Οικτιρμών ασφαλώς ακούει το αίτημά τους, που είναι αίτημα ειρήνης και ελευθερίας. Ο Διάκονος, εκ μέρους της ομάδος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη και τις Αρχές για την επίσκεψή τους και την αλληλεγγύη τους.

Ο Μητροπολίτης επισκέφθηκε στη συνέχεια το μεγάλο γκρούπ προσφύγων (περίπου 350 άτομα), που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις των Hot Spot της Λέρου στα Λέπιδα, και τους απηύθυνε τον εόρτιο χαιρετισμό «Χριστός Ανέστη» εκ μέρους της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, και τους είπε ότι ο Πατριάρχης της Αγάπης και της Ενότητος, των ανθρώπων, προσπαθεί να βοηθήσει ούτως ώστε η περιπέτειά τους αυτή να έχει αίσιο τέλος, γι’ αυτούς, τις οικογένειές τους και κυρίως για τα μικρά παιδιά τους, τα οποία δέχθηκαν μετά χαράς το μικρό δώρο του επισκόπου, εκ μέρους του Πατριάρχου.

Τέλος ο Μητροπολίτης, ο Δήμαρχος και ο Έπαρχος ευχαρίστησαν όλους εκείνους οι οποίοι εργάζονται νύχτα και ημέρα για την ασφάλεια αυτών των ανθρώπων και τους τόνισαν ότι το έργο και η αποστολή τους είναι υψηλή και ο Κύριος της Αγάπης θα τους ανταποδώσει κατά τον ευαγγελικό «πότε σε είδομεν ξένον και συνηγάγομεν».

ΚΕΙΜΕΝΟ: Γεώργιος Ι. Χρυσούλης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ