Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 | 0:53

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια στον ρατσισμό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

«Αμαρτία» χαρακτήρισε τον ρατσισμό ο Πάπας Φραγκίσκος στη σημερινή του ομιλία, εκφράζοντας την αντίδρασή του στον θάνατο του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη των ΗΠΑ.

«Δεν μπορούμε να ανεχθούμε ούτε να κλείνουμε τα μάτια σε οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού ή αποκλεισμού και να προσποιούμαστε ότι υπερασπιζόμαστε την ιερότητα κάθε ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο Πάπας Φραγκίσκος, κρίνοντας ως «απαράδεκτη» οποιαδήποτε μορφή ρατσισμού.

Παράλληλα, ο Ποντίφικας καταδίκασε τις βίαιες αντιδράσεις που ακολούθησαν στις ΗΠΑ, επισημαίνοντας ότι «οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι η βία τις τελευταίες νύχτες είναι αυτοκαταστροφική. Τίποτε δεν κερδίζεται με τη βία, ενώ αυτά που χάνονται είναι πολλά».

Ο Πάπας Φραγκίσκος προσευχήθηκε για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι «σήμερα ενώνω τη φωνή μου με την Εκκλησία του Αγίου Παύλου και τη Μινεάπολη και με τις ΗΠΑ για να προσευχηθώ για την ανάπαυση της ψυχής του Τζορτζ Φλόιντ και για όλους όσοι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της αμαρτίας του ρατσισμού». Πρόσθεσε, ακόμη, ότι «προσευχόμαστε για την ανακούφιση των συντετριμμένων οικογενειών και φίλων και προσευχόμαστε για την εθνική συμφιλίωση και την ειρήνη, στις οποίες προσβλέπουμε».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ