Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 11:46

Πάπας Φραγκίσκος: Ακύρωσε επίσκεψη στη Ρώμη λόγω ίωσης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Την προγραμματισμένη για χθες θεία λειτουργία στη Ρώμη ακύρωσε ο Πάπας Φραγκίσκος.

Σύμφωνα με ξένα μέσα, ο ποντίφικας αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία κατά την διάρκεια ακολουθίας την Τετάρτη,  όπου παρουσίασε συμπτώματα βήχα και φταρνίσματος. Για τον λόγο αυτό ο Πάπας Φραγκίσκος δεν παρέστη σε εκδήλωση στη βασιλική του Αγίου Ιωάννη Λατερανού στη Ρώμη το πρωί της Πέμπτης.

Να σημειωθεί ότι πριν δύο ημέρες ο κ. Φραγκίσκος χαιρέτησε πολύ κοσμο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου. Μάλιστα δεν παρέλειψε να κάνει χειραψία ή και να φιλήσει τον κόσμο δείχνοντας με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του στους πάσχοντες από κοροναϊό.

Την ιδια στιγμή το Βατικανό αποφάσισε να κλείσει όλες τις αρχαίες κατακόμβες που συνήθως είναι ανοιχτές για τους τουρίστες, λόγω της επιδημίας του Covid-19 στην Ιταλία.

Ο Πασκουάλε Ιακομπόνε, ένας εκπρόσωπος της Αγίας Έδρας και γραμματέας της Επιτροπής Ιερής Αρχαιολογίας του Βατικανού, εξήγησε στο πρακτορείο Reuters ότι η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να προστατευθούν όχι μόνο οι επισκέπτες αλλά και οι ξεναγοί που εργάζονται στους υπόγειους χώρους, καθώς η συγκέντρωση επισκεπτών σε στενούς και υγρούς χώρους, όπως είναι οι κατακόμβες, ευνοεί την εξάπλωση του ιού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ