Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 12:59

Εκατοντάδες άνθρωποι συνδέουν τον Χριστιανισμό με το άγιο βάπτισμα στο Δυτικό τμήμα της Ουγκάντα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Καθώς ξεκινάμε το νέο έτος 2018, πιστούς στο δυτικό τμήμα της Ουγκάντας στην επαρχία Ntungamo, στην υπο-κομητεία Rubaare, στο χωριό Rwemiriro, αποφάσισαν να ενταχθούν στην Ορθόδοξη Καθολική Εκκλησία συμμετέχοντας στο μυστήριο του ιερού βάπτισης. Ας δοξαστεί ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός.

Η ορθόδοξη πίστη είναι τόσο έντονη σε όλα τα μέρη της Ουγκάντα, η δυτική είναι αποκλειστική. αλλά λόγω των προσπαθειών του Αναθ. Ο Αριστοτέλης Ασίμπεμπε, μετά από ευλογίες του Α.Τ. του Ιωάννη της Ιεράς Μητροπόλεως Καμπάλα και της Ουγκάντας, ξεκίνησε την αποστολή ευαγγελισμού στην περιοχή Ankole, όπου απεκρίθησαν πάνω από 200 άνθρωποι που αποφάσισαν να ενταχθούν στην Εκκλησία. Μεταξύ των βαφτισμένων περιλαμβάνονται οι νέοι, οι νέοι και οι ηλικιωμένοι, μερικοί από τους οποίους ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών.

Αυτή η κοινότητα ξεκίνησε στα μέσα του 2017 γύρω στο μήνα Σεπτέμβριο, μέσω της απόκτησης ενός τεσσάρων στρεμμάτων γης, ακριβώς κατά μήκος των λόφων του Ntungamo-Kabale. Σήμερα λατρεύουν μέσω προσωρινής δομής που δημιουργήθηκε μέσω των προσπαθειών του λαού, αφού λαχταρούσε να έχει τόπο λατρείας, αλλά ένας ναός που πήρε το όνομά του από την Παναγία Μυρτιδιώτισσα είναι μια από τις μελλοντικές προοπτικές αυτού του σταθμού. Το κέντρο αυτό βρίσκεται σε στρατηγική θέση και υπάρχουν πολλά αναπτυξιακά σχέδια για αυτόν τον τομέα, από ένα σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που ονομάζεται από τον άγιο Παϊσιο, ένα νοσοκομείο που ονομάζεται μετά τον Άγιο Πόρι και ένα λοκάρ.

Εκτός από τα αναφερόμενα μελλοντικά σχέδια αυτού του κέντρου, υπάρχουν ήδη σε εξέλιξη δραστηριότητες όπως η γεωργία όπου καλλιεργούνται καλλιέργειες όπως ο αραβόσιτος, τα αρακά και τα φασόλια έτσι ώστε η τεράστια έκταση να τεθεί σε σωστή χρήση πριν οι ελπίδες για την εγκαθίδρυση μόνιμων δομών έρθουν στην πραγματικότητα.

Η κοινότητα επαίνεσε τον Σεβασμιότατο για να επιτρέψει στον π. Ο Αριστοτέλης Ασίμπεμπε να έρθει και να συνεργαστεί μαζί τους για να σβήσει εκεί την ώθηση για την Ορθοδοξία. Προσευχόμαστε ότι αυτή η περιοχή θα μετατραπεί σε ένα πλήρες αρχοντικό, μέσα από την ανακάλυψη νέων κοινοτήτων και την ίδρυση διαφορετικών ενοριών Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Πηγή: Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουγκάντα

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ