Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 15:39

Πάνδημο το τελευταίο αντίο στον καλό λευίτη π. Πλάτωνα Γκιάλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν τον ιερέα Πλάτωνα Γκιάλη εκατοντάδες πιστοί, που το απόγευμα της Πέμπτης κατέκλεισαν στην κυριολεξία τον Ιερό Ναό του Αγίου Ματθαιού Κοφινά, τον ναό που από το 1975 μέχρι σήμερα διακονούσε ο αείμνηστος ιερέας.

Πάνω από το σεπτό του σκήνωμα, καθ όλη τη διάρκεια της Εξόδιου Ακολουθίας βρίσκονταν ο στενός του συνεργάτης στα συσσίτια της Μητρόπολης π. Νικόλαος Μακρής ο οποίος αποτέλεσε τον αγγελιοφόρο της εκδημίας του π. Πλάτωνα Γκιάλη.

Από κοντά και η οικογένειά του καθώς και εκατοντάδες πιστοί που έσπευσαν να πουν το ύστατο χαίρε σε μία από τις πιο εμβληματικές φυσιογνωμίες της χιακής εκκλησίας.

Στον αδαμάντινο χαρακτήρα του, την ανιδιοτελή προσφορά του τόσο στους Χιώτες όσο και στους πρόσφυγες αναφέρθηκε στο μήνυμά του ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος τονίζοντας ότι ο αείμνηστος π. Πλάτωνας αποτελούσε λαμπρό παράδειγμα αυθεντικού ιερέα που πάντα προέτασσε την ανιδιοτελή προσφορά προς τους συνανθρώπους του, χωρίς κριτήρια και διακρίσεις.

«Βλέποντας το πλήθος του κόσμου να συνοστίζεται για να ασπαστεί ή να ακουμπήσει το φέρετρο του π. Πλατώνα, μου θύμισε την κηδεία του Μεγάλου Βασίλειου», δήλωσε στον «π» ο Μητροπολίτης Μάρκος μετά την Εξόδιο Ακολουθία.

Πηγή: politischios.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ