Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 6:29

Πάιατ σε Μητροπολίτη Σύρου: Γενναία η στάση στο ουκρανικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Εύσημα για την στάση του και για την δήλωση που έκανε αμέσως μετά της συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας στις 12 Οκτωβρίου, με μοναδικό τότε θέμα τη στάση της Εκκλησίας της Ελλάδος στο ζήτημα αναγνώρισης της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας, εξέφρασε ο Αμερικανός πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, στον μητροπολίτη Σύρου Δωρόθεο, τον οποίο επισκέφθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της Μητρόπολης στην Ερμούπολη.

Μάλιστα, ο Τζέφρι Πάιατ χαρακτήρισε «γενναία, τολμηρή και αποφασιστική» την στάση του Μητροπολίτη Δωρόθεου. Ο λόγος, για τη δήλωση του Σύρου Δωρόθεου, όταν εξερχόμενος της ΙΣΙ, κατόπιν ερώτησης που δέχθηκε, απάντησε ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος ούτε απειλείται από κανέναν, ούτε εκβιάζεται από κανέναν, ούτε χειραγωγείται από κανέναν, ούτε παίρνει εντολές και οδηγίες από κανέναν».

Ο Τζέφρι Πάιατ βρίσκεται από χθες στη Σύρο, προκειμένου να παραστεί στη σημερινή τελετή μεταβίβασης των Ναυπηγείων Νεωρίου στην αμερικανική εταιρεία ONEX του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Πάνου Ξενοκώστα. Ο μητροπολίτης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον πρέσβη για τα καλά του λόγια, ενώ παράλληλα του είπε ότι η Εκκλησία της Ελλάδος πάντα ήταν, πάντα είναι και πάντα θα είναι δίπλα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, τη Μητέρα Εκκλησία και τροφό όλων μας.

Ο Αμερικανός πρέσβης ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σύρου και του τόνισε τη σπουδαιότητα της δικής του συμβολής για την επαναλειτουργία των Ναυπηγείων Νεωρίου, που ξαναδίνει εργασία σε 300 οικογένειες, αλλά και του σημαντικού έργου της Μητρόπολης, συνολικά.

Σε αυτό το σημείο, ο μητροπολίτης Σύρου του είπε ότι η προσφορά του νέου ιδιοκτήτη, κ. Ξενοκώστα, είναι ήδη τεράστια, καθώς μέχρι στιγμής έχει καταβάλει -χωρίς να τα οφείλει- 9 εκατ. ευρώ για τις οφειλόμενες αμοιβές του προσωπικού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ