Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 17:13

Ο Φιλαδελφείας Μελίτων στη Μητρόπολη Λαγκαδά

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μέσα σε κλίμα κατανύξεως ετελέσθη εις τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, την Παρασκευή 2 Μαρτίου ε.έ., η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φιλαδελφείας κ.κ. Μελίτωνος.

Στην ομιλία του προς το εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Ιεράρχης της Πρωτοθρόνου και Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ομίλησε μέσα από τον μεστό του λόγο για τον οποίο διακρίνεται, επικαίρος υπογραμμίζοντας την μεγάλη σημασία της κατανοήσεως από όλους μας του γεγονότος πως, ο Ιησούς Χριστός είναι Εκείνος εις Τον οποίο ο καθένας μπορεί να βρει την χαρά, την ειρήνη και την πληρότητα, διότι ο αληθινός παράδεισος ταυτίζεται με την δική Του Παρουσία και Ευλογία.

Αυτή η Ευλογία είναι το αναγκαίο γεγονός στην ζωή του κάθε ανθρώπου και μέσα σ΄ αυτό το πνεύμα ζούσαν πάντοτε οι ευσεβείς και Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Αυτό το Πνεύμα θα πρέπει και σήμερα να πρυτανεύει στην αναζήτηση των πνευματικών αναζητήσεων προκειμένου ο άνθρωπος να βρίσκει και την ανάπαυση αλλά και την εν Χριστώ πληρότητα, την χάρη και τον αγιασμό.

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον οικείο Ποιμενάρχη, Μητροπολίτη Λαγκαδά κ.κ. Ιωάννη, για την ευλογία να τελέσει την Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων εις τον Ιερό Ναό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λαγκαδά, μετέφερε τις ευλογίες της Πρωτοθρόνου Εκκλησίας εκφράζοντας ταυτόχρονα και τη χαρά του που βρίσκεται για ακόμη μία φορά στην επαρχία μας, ενώ ευχήθηκε προς όλους καλή δύναμη για το υπόλοιπο διάστημα του πνευματικού αγώνα της περιόδου Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που ήδη διανύουμε.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ