Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:17

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ / ORTHODOXIA.INFO Στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης βρέθηκε σήμερα το πρωί ο Πρώτος Πολίτης της χώρας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο κ. Παυλόπουλος επισκέφθηκε το ναό για να εκκλησιαστεί και να προσκυνήσει την κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτη που βρίσκεται από χθες στο ναό, και που εξέρχεται για πρώτη φορά στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Ο ιερουργός του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας, Επίσκοπος Μεθώνης Κλήμης στο κήρυγμά του τόνισε πως “σήμερα έχουμε παρόντες δύο υψηλούς προσκεκλημένους. Τον Άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη που με την άσκηση και την νέκρωση του “εγώ”, αγίασε και σήμερα τον προσκυνούμε. Και επίσης έχουμε μαζί μας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που ευρισκόμενος σήμερα αναμεσά μας, δείχνει την ενότητα και την πορεία του νέου ελληνισμού. Ο νέος ελληνισμός στηρίζεται στην Ελληνική Δημοκρατία και στην αγία Ορθοδοξία. Και χαιρόμαστε που η στάση του κ. Προέδρου το τονίζουν με έναν έντονο συμβολισμό”.

Εκ μέρους εκκλησιαστικού συμβουλίου του ναού ο π. Ιωάννης Σαββάκης αναφέρθηκε στις δύο πολύ σημαντικές συγκυρίες για την ενορία, αυτή της ελεύσεως της κάρας του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου αλλά και της επίσκεψης του Προέδρου της Δημοκρατίας. Σε ανάμνηση αυτής της επίσκεψης προσέφερε στον κ. Παυλόπουλο ένα αναμνηστικό εκ μέρους της ενορίας.

Η κάρα του Αγίου Σιλουανού του Αθωνίτου θα παραμείνει στο Ναό μέχρι την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ