Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 8:00

Ο ποδοσφαιριστής ζήτησε την…άφεση του Μητροπολίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στο γραφείο του Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμου, βρέθηκε το πρωί της Πέμπτης ο Αλβανός ποδοσφαιριστής του ΠΑΣ Γιάννενα, ο οποίος απολογήθηκε για τα όσα είχε υποστηρίξει για τον Χριστιανισμό.

Ο διεθνής άσος, κατά την παρουσία του στην χώρα του για τις υποχρεώσεις της εθνικής Αλβανίας, είχε ανεβάσει στο Facebook ένα βίντεο που είχε κάνει δηλώσεις κατά του Χριστιανισμού, σε συζήτηση που είχε με έναν ακραίο Ιμάμη. Μάλιστα, η κίνησή του αυτή προκάλεσε πολλά αρνητικά σχόλια, ειδικά στα Ιωάννινα.

Όμως, ο Άντι Λίλα θέλησε να βάλει ένα τέλος, καθώς βρέθηκε στο γραφείο του Μητροπολίτη Μάξιμου, όπου του έδωσε δώρο ένα σπάνιο κρασί, ενώ έλαβε δύο βιβλία. Ο Μητροπολίτης μιλώντας στον Αλβανό άσο, ανέφερε: «Μπράβο που είχες το κουράγιο και τη δύναμη να έρθεις εδώ για να εκφράσεις τη μετάνοιά σου. Είναι καλό να εκφράζουμε τη μετάνοιά μας και τη συγγνώμη μας, με χαροποίησε που ομολόγησε το λάθος του. Είμαστε γείτονες με τους Αλβανούς, έχουμε μακραίωνη κοινή πορεία και ελπίζουμε να έχουμε και στο μέλλον χωρίς να πληγώνουμε ο ένας τον άλλον για θέματα πίστης και όχι μόνο. Πρέπει να παραδειγματιστούμε σήμερα από τον ποδοσφαιριστή Λίλα, γιατί υπάρχουν και πολλοί ορθόδοξοι που προσβάλλουν θέματα πίστης».

Από την πλευρά του, ο Άντι Λίλα, υποστήριξε: «Ζήτησα να συναντηθώ με μια μεγάλη προσωπικότητα για να εκφράσω τη συγγνώμη μου για όσους πλήγωσα. Ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα της ζωής μου, αλλά μετά από αυτή τη συνάντηση αισθάνομαι πολύ καλύτερα».

Το «παρών» στην συνάντηση έδωσε και ο δικηγόρος, Γιώργος Βήτας, ο οποίος δήλωσε: «Ο Λίλα έκανε ένα λάθος που πήρε μεγαλύτερη έκταση απ’ ό,τι έπρεπε. Είχε την εντιμότητα να ζητήσει συγγνώμη, η εκκλησία διδάσκει αγάπη».

Λίγο αργότερα, ο Αλβανός μέσος, σε μήνυμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολίασε: «Χρειάζεται να είσαι δυνατή προσωπικότητα για να πεις συγγνώμη, αλλά να είσαι ακόμα ισχυρότερη για να συγχωρέσεις».

Πηγή: Onsports.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ