Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 0:48

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας τέλεσε χειροτονίες στον πρώτο ναό του Οσίου Παϊσίου στην Συρία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τα θυρανοίξια της πρώτης Εκκλησίας αφιερωμένη στον Όσιο Παΐσιο τον αγιορείτη τέλεσε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, στην πόλη Γιαραμάνα της Δαμασκού.

Η τελετή έλαβε χώρα την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου και τον Πατριάρχη συνόδευσαν Επίσκοποι του Πατριαρχείου Αντιοχείας. Ο κ Ιωάννης κατά την ομιλία του τόνισε πως “Ο άνθρωπος, είναι ο ναός του Θεού και καλείται να θυμάται ότι ο ναός είναι ο ιερός και θα πρέπει να κάνουμε την καρδιά μας ένα πραγματικό θυσιαστήριο προσφοράς στον Κύριο”.

Επίσης ο Πατριάρχης επεσήμανε ότι «Η χαρά μας σήμερα είναι μεγάλη, γιατί βρισκόμαστε στην Γιαραμάνα όπου εκφράζουμε την ενότητά μας και την συνάντησή μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων και επιβεβαιώνει ότι στη Συρία πιστεύουμε στην συνύπαρξη και δεν μας χωρίζει ούτε θρησκεία, ούτε το χρώμα ούτε το δόγμα. Σεβόμαστε ο ένας τον άλλο και είμαστε μάρτυρες ο ένας για τον άλλον Η Συρία είναι μια και ενιαία, οπότε η δημιουργία της νέας εκκλησίας είναι ακόμη μία επιβεβαίωση ότι εργαζόμαστε χέρι-χέρι στη Συρία ως μια οικογένεια, όπου γεννηθήκαμε, όπου ζούμε και όπου θα πεθάνουμε”

Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης κ. Ιωάννης συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιεραρχών προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο ναό του Οσίου Παϊσίου στην Γιαραμάνα, και τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του π. Βασιλείου, ενώ χειροτόνησε στον βαθμό του διακόνου τον π. Ρωμανό.

Στην ομιλία του, ο κ. Ιωάννης ευχήθηκε πνευματική μακροζωία και υγεία στους νεοχειροτονηθέντες και ευχήθηκε ο ναός του Αγίου Παϊσίου να προστατεύει τη Συρία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ