Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 9:46

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας μετά την Γερμανία ετοιμάζεται για την Ρωσία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την ικανοποίησή του για το ταξίδι στην Γερμανία και την συμμετοχή του στη Διεθνή Συνδιάσκεψη για την Παγκόσμια Ειρήνη, εξέφρασε ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης, κατά την επιστροφή του στο αεροδρόμιο της Βηρυτού.

Ο κ. Ιωάννης έγινε δεκτός από τον υπουργό Νικολά Τουνί, που εκπροσώπησε τον πρόεδρο του Λιβάνου Μισέλ Αούν, τον Μητροπολίτη Βηρυτού Ηλία, τον Υπουργό Άμυνας Γιακούμπ Σαράφ και τον Ηγούμενο της Μονής Παναγίας Μπαλαμάντ Αρχιμανδρίτη Ρωμανό.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης επεσήμανε την σημασία της επίσκεψης, τονίζοντας ότι έρχεται εν μέσω αυτού που βιώνει η Ανατολή και η χριστιανική παρουσία της. Κάλεσε επίσης τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ και τον ρόλο όλων των χωρών στη Μέση Ανατολή να φέρουν ειρήνη στη Μέση Ανατολή, να θέσουν τέρμα στον πόλεμο στη Συρία, να διατηρήσουν τη σταθερότητα του Λιβάνου και να επιλύσουν το ζήτημα των απαχθέντων Επισκόπων.

Ο Πατριάρχης εξέφρασε την χαρά του που επισκέφθηκε το ποίμνιο της Αντιόχειας στη Γερμανία και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Επίσης ο κ. Ιωάννης στο αεροδρόμιο είχε ειδική συνάντηση με τον επικεφαλής του Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων της Εκκλησίας της Μόσχας Μητροπολίτη Βολοκολάμσκ Ιλαρίωνα, ο οποίος επισκέφθηκε την Μητρόπολη Βηρυτού και είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Βηρυτού κ. Ηλία. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων διαβίβασε στον κ. Ιωάννη τον αδελφικό χαιρετισμό του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου καθώς και την πρόσκληση του ιδίου να μεταβεί στη Μόσχα, προκειμένου να συμμετάσχει στους εορτασμούς με αφορμή την εκατονταετηρίδα της ανασυστάσεως του Πατριαρχικού θεσμού στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας.

Ο Πατριάρχης Ιωάννης εξέφρασε τη βαθιά του ευγνωμοσύνη προς την Ρωσική Εκκλησία για την πολυμερή στήριξη, την οποία παρέχει προς τους δεινοπαθούντες, λόγῳ πολέμου, χριστιανούς της Συρίας.

Ακόμη δύο πλευρές συζήτησαν τις προοπτικές προωθήσεως της συνεργασίας μεταξύ των Πατριαρχείων Αντιοχείας και Μόσχας στον τομέα θεολογικής παιδείας.

Στη συνάντηση επίσης συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Φιλιππουπόλεως Νήφων, Προϊστάμενος του Μετοχίου της κατά Αντιόχειαν Εκκλησίας στη Μόσχα, ο εκπρόσωπος του Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσσιών παρά τον Πατριάρχη της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας και πάσης Ανατολής Ηγούμενος Αρσένιος Σοκολόφ, ο Πρωθιερέας Ίγκορ Γιακιμτσούκ, Γραμματέας του ΤΕΕΣ επί διορθοδόξων υποθέσεων, ο επιτετραμμένος της Ρωσίας στο Λίβανο κ. Β. Μαξούντοφ και ο κ. Α. Ερσόφ, εισηγητής του Προέδρου του ΤΕΕΣ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ