Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 14:49

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας έφτασε στην Γερμανία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Πατριάρχης Αντιοχείας Ιωάννης έφτασε στην Γερμανία και συναντήθηκε με το ποίμνιο της Αντιόχειας στην Κολωνία. Ο κ. Ιωάννης έφτασε χθες και έγινε δεκτός από τον Μητροπολίτη Γερμανίας και Μέσης Ευρώπης Ισαάκ, μαζί με ομάδα ιερέων και διακόνων στην Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Στη συνέχεια, μετά την δοξολογία, ο Πατριάρχης συναντήθηκε με τους ενορίτες οι οποίοι τον υποδέχθηκαν με θέρμη και θέλησαν όλοι να βγάλουν μια φωτογραφία και να πάρουν την ευχή του. Ακολούθησε δεξίωση.

Ο Μητροπολίτης κ. Ισαάκ χαιρέτισε εξ’ ονόματος των ενοριτών τον κ. Ιωάννη και ο Πατριάρχης απάντησε βεβαιώνοντας ότι “η Εκκλησία της Αντιοχείας δεν ξεχνά ποτέ τα παιδιά της όπου κι αν βρίσκονται και ότι είναι υπερήφανη γι αυτά”.

Στο τέλος, μια ομάδα παιδιών απέδωσε μερικούς ύμνους στα αραβικά καλωσορίζοντας  τον Πατριάρχη την παρουσία του.

O κ. Ιωάννης είναι προσκεκλημένος να συμμετάσχει στο Διεθνές Συνέδριο «Δρόμοι της Ειρήνης» που διοργανώνει η Κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου στην πόλη Münster της Γερμανίας.

Ο προκαθήμενος της αντιοχειανής εκκλησίας, θα μιλήσει στην τελετή έναρξης στις 10 Σεπτεμβρίου και θα συμμετάσχει σε συζήτηση με θέμα «Χριστιανοί και Ειρήνη» στις 11 Σεπτεμβρίου.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ