Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 13:35

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας επίτιμος δημότης Παπάγου – Χολαργού

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 θα ανακηρύξει σε Επίτιμο Δημότη τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού.

Ο Δήμος μας, το Δημοτικό Συμβούλιο του οποίου έχει λάβει σχετική απόφαση από τις αρχές του έτους, θα τιμήσει την αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα, τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρο Β’ για το τεράστιο ιεραποστολικό του έργο.

Ο Πατριάρχης Θεόδωρος, που διατηρεί παλαιόθεν την εν Αθήναις κατοικία του στην πόλη μας, ανήγειρε ιερούς ναούς, εκπαιδευτήρια και νοσοκομεία, βοηθώντας αδιακρίτως πολλούς Αφρικανούς και Έλληνες.

Ίδρυσε ιεραποστολικά κέντρα, συνέβαλε στη δημιουργία ελληνικών κοινοτήτων στα κράτη της Αφρικής και εξελέγη παμψηφεί Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής πριν από 15 χρόνια, στις 9 Οκτωβρίου 2004.

Η σπουδαία αυτή εκδήλωση, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, θα λάβει χώρα στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» του Δημαρχιακού Μεγάρου Χολαργού την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019, με ώρα έναρξης στις 19:00.

ΠΗΓΗ: menoumeholargo.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ