Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 9:40

Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Δημήτριο πολιούχο Κηφισιάς

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον πολιούχο της, μεγαλομάρτυρα Δημήτριο τον μυροβλύτη, τιμησε με κάθε επισημότητα η πόλη της Κηφισιάς.

Στον αποψινό πανηγυρικό εσπερινό στον Μητροπολιτικό Ναό της Κηφισιάς, χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Καρπενησίου Γεώργιος, προσκεκλημένος του οικείου Μητροπολίτη Κυρίλλου.

Ο κ. Γεώργιος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην φράση της Αγίας Γραφής “Τιμή μάρτυρος, μίμηση μάρτυρος” τονίζοντας πως προορισμος του ανθρώπου δεν είναι οι βιωτικές μέριμνες και απολαύσεις. “Δυστυχώς ο άνθρωπος έδωσε βαρύτητα σε άλλες άξίες ώστε να είναι αρεστός στους άλλους ανθρώπους. Όμως προορισμός του ανθρώπου δεν είναι η απόλαυση των φθαρτών και γήινων αγαθών αλλά να χαριτωθεί πνευματικά”.

Για τον σήμερα εορταζόμενο Άγιο Δημήτριο τόνισε ότι αν και ήταν υψηλόβαθμο στρατιωτικό στέλεχος, αρνήθηκε τις τιμές και τα αξιώματα για να μην προδώσει τον Χριστό.  Και το μαρτύριό του γίνεται σήμερα για όλους μας φωτεινός οδοδείκτης για την ζωή μας.

Αύριο το πρωί θα τελεστεί αρχιερατικό συλλείτουργο και εν συνεχεία η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου στους δρόμους της Κηφισιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ