Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:56

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Ύδρα για το νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Νεομάρτυρα Άγιο Κωνσταντίνο τον Υδραίο στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ύδρας.

Την παραμονή της εορτής του Πολιούχου Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου της Ύδρας, Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 στις 17:00 τελέσθηκε ο Μικρός Εσπερινός στο Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου του Υδραίου στην Κιάφα και στη συνέχεια στις 18:30 τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασσίας στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου της Ύδρας

Στο Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό προεξήρχε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος συλλειτουργούντων του Μητροπολίτη Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ και Νέας Κρήνης & Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνου.

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό παρευρίσκονταν ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος & Προϊστάμενος του Ι. Καθεδρικού Ναού Αιδεσ. Πρωτ. π. Ακίνδυνος Δαρδανός, ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Θεόδωρος Θεοδοσίου, ο Πρωτ. π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης, ο Πρωτ. π. Ευάγγελος Γκιάκος, ο Πρεσβ. π. Γεώργιος Βλαχόπουλος, ο Ιερολογιώτατος Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως π. Νεκτάριος Δαρδανός αλλά και άλλοι πολλοί ιερείς που παρευρίσκονται στην Ύδρα για να τιμήσουν την μνήμη του Νεομάρτυρα Αγίου Κωνσταντίνου.

Επίσης παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Ύδρας κ. Γ. Ε. Κουκουδάκης, ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ύδρας κ. Ι. Μπελεγρής, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Βουλευτής της Α’ Πειραιά της Νέας Δημοκρατίας κ. Κ. Κατσαφάδος, ο Υπολιμενάρχης Ύδρας Υποπλοίαρχος ΛΣ κ. Β. Βαζαίος, ο Διοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας Αντιπλοίαρχος ΛΣ κ. Ε. Δανόπουλος, ο πρώην Δήμαρχος Ύδρας κ. Κ. Αναστόπουλος, η Διευθύντρια του Ιστορικού Αρχείου-Μουσείου Ύδρας κ. Κ. Αδαμοπούλου, Άγημα Σπουδαστών της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ύδρας, φορείς του νησιού και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης κ.κ. Εφραίμ καλωσόρισε τους προσκεκλημένους, αναφερόμενος στο Ιστορικό Μοναστήρι και νυν Καθεδρικό Ναό που υπήρξε το ορμητήριο και ναυαρχείο της Ελληνικής Επαναστάσεων και των Υδραίων Ναυμάχων. Αναφέρθηκε στον Άγιο Νεομάρτυρα Κωνσταντίνο κατέληξε τονίζοντας ότι ο Άγιος Κωνσταντίνος ήταν με τον μαρτυρικό θάνατό Του ένας προάγγελος της απελευθέρωσης του Γένους.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιος εκφώνησε λόγο αναφερόμενος στον Πολιούχο Άγιο Νεομάρτυρα και το μαρτύριο Του αλλά και τις σημερινές συνθήκες τις εποχής μας που μας καλούν να ομολογήσουμε συνειδησιακά την πίστη μας στο Χριστό ώστε να βρούμε την λύτρωση αλλά και να κερδίσουμε την ανάσταση μας. Αναφερόμενος στον Άγιο Κωνσταντίνο τόνισε ότι η ανατροφή των γονιών του έδωσαν την ώθηση να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει έμπροσθεν των μελλοντικών σφαγέων την αληθινή πίστη προς τον Χριστό. Ένα παράδειγμα που όπως είπε θα πρέπει να είναι εφαρμόσιμο και στη σημερινή εποχή εισάγοντας μας στη ζωή μας, τη συγνώμη, τη μετάνοια και την προσευχή έννοιες που έχουμε αγνοήσει με συνέπεια την απομάκρυνσή μας από το Θεό. Όμως με την εισαγωγή των παραπάνω στη ζωή μας, όπως τόνισε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης η ζωή μας αποκτά νόημα και εισερχόμαστε πλέον στην αληθινή ζωή του Θεού συμμετέχοντας στην κοινωνία Του.

Το φωτογραφικό υλικό και το ρεπορτάζ είναι του κ. Σπήλιου Σπηλιώτη

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ