Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:32

Ο πανηγυρικός εσπερινός στην Πόρτα Παναγιά Τρικάλων (ΒΙΝΤΕΟ)

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τρίκαλα – Αναστάσιος Βόπης για το Orthodoxia.info

Πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης για την απόδοση της εορτής της Κοίμησης της Παναγίας, στον ιστορικό ιερό ναό Πόρτα Παναγιά Τρικάλων. Χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννης, συγχοροστατούντος του οικείου ποιμενάρχη Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου.

Τους δυο αρχιερείς πλαισίωναν πατέρες της Ιεράς Μονής Δουσίκου και κληρικοί της Μητροπόλεως Τρίκκης.

Ο κ. Χρυσόστομος, αφού καλωσόρισε στην ιστορική ιερά μονή τον κ. Ιωάννη, υπογράμμισε πως “σήμερα η Ορθοδοξία μας σείεται από ιερό συγκλονισμό και ευλάβεια προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Σήμερα η Ορθόδοξη Ελλάδα γονατίζει στην Παναγιά μας, τιμώντας την ως Υπέρμαχο στρατηγό”.

Στη συνέχεια, αρχιερείς και λαός, αφού έψαλλαν όλοι μαζί τα εγκώμια ενώπιον της Παναγίας, λιτάνευσαν τον επιτάφιο της Παναγίας αλλά και την κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος γύρω από τον ναό.

Τέλος, ο κ. Ιωάννης, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε εκτενώς στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου τονίζοντας μεταξύ άλλων πως “η Παναγιά μας δεν μας έχει εγκαταλείψει. Ο κόσμος μπορεί να την έχει εγκαταλείψει. Οι άνθρωποι μπορεί να την βλασφημούν. Εκείνη, όμως, παραμένει μητέρα μας και μας λέει μη φοβάστε, είμαι κοντά σας, είμαι μαζί σας, είμαι ανάμεσά σας”.

Φωτογραφίες / Βίντεο: Αναστάσιος Βόπης για το Orthodoxia.info

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ