Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 | 10:08

Ο Ονούφριος απειλεί τον Ιερώνυμο με διακοπή κοινωνίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την έντονη ενόχλησή της για την απόφαση της Εκκλησίας της Ελλάδος να αναγνωρίσει την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας εκφράζει η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας (Πατριαρχείο Μόσχας).

Το τμήμα εξωτερικών εκκλησιαστικών σχέσεων λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση του περιεχομένου του ειρηνικού γράμματος του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου προς τον Μητροπολίτη Κιέβου Επιφάνιο χαρακτηρίζει την απόφαση της Αθήνας ως πισώπλατη μαχαιριά στην «κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία της Ουκρανίας». Η πλευρά του μητροπολίτη Ονούφριου εκφράζει τη λύπη της για αυτή την απόφαση, υποστηρίζοντας ότι η αναγνώριση της Αθήνας είναι αντίθετη με τους ιερούς κανόνες και τις παραδόσεις της Εκκλησίας, και είναι ένα σοβαρό λάθος που βλάπτει τόσο την Ορθοδοξία στην Ουκρανία όσο και την παντορθόδοξη ενότητα.

Η Εκκλησία του Μητροπολίτη Ονούφριου κατηγορεί την Εκκλησία της Ελλάδος ότι για εθνοφυλετικούς λόγους (!) ταυτίστηκε πλήρως με τις λανθασμένες ενέργειες του Οικουμενικού Πατριαρχείου σε πλήρη αντίθεση με τα συμφέροντα της Ορθοδοξίας.

Ο Μητροπολίτης Ονούφριος και οι συν αυτώ επίσκοποι απειλούν ότι θα διακόψουν την κοινωνία με την Εκκλησία της Ελλάδος υποστηρίζοντας ότι «η τελική απόφαση για τη δυνατότητα περαιτέρω συμμετοχής στην ευχαριστιακή κοινωνία με τους κληρικούς της Ελληνικής Εκκλησίας θα παρθεί από την Ιερά Σύνοδο της Ουκρανικής Ορθόδοξης Εκκλησίας (σ.σ. Του Πατριαρχείου της Μόσχας)».

Ολόκληρη η ανακοίνωση (ουκρανικά)

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ