Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 11:10

Ο Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. Αλέξανδρος Κωστάρας στην Κροκίδειο Αίθουσα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017 το απόγευμα, στην κατάμεστη «Κροκίδειο» αίθουσα, στην Κόρινθο, και στο πλαίσιο των Κατηχητικών Συνάξεων υπό τον τίτλο «Εις οικοδομήν του Σώματος του Χριστού» ομίλησε ο Κορίνθιος Ομότιμος Καθηγητής της Νομικής Σχολής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης κ. Αλέξανδρος Κωστάρας

, με θέμα: «Πατρίδα-Θρησκεία-Οικογένεια: Ξεφτισμένες έννοιες του παρελθόντος ή διαχρονικά αξιακά στοιχεία του Ελληνισμού;».

Ο κ. Καθηγητής ανέλυσε τις τρεις βασικές έννοιες του θέματος του ως σημαντικές για την διατήρηση της ιδιοπροσωπίας μας ως λαού. Συγκεκριμένα, η Πατρίδα είναι η γη στην οποία επιβιώνει ένας λαός, η γη των πατέρων του, και στην οποία απολαμβάνει την ελευθερία του, δημιουργώντας πολιτισμό, ιστορία. Η Θρησκεία είναι εξίσου σημαντική και συνδέεται με την Πατρίδα, ιδιαιτέρως στην Ελλάδα καθώς ο Ελληνικός λαός υπήρξε διαχρονικά ένθεος και ευσεβής, αφού η Εκκλησία απετέλεσε την τροφό και την μητέρα του Έθνους μας τόσο στα δύσκολα χρόνια της σκλαβιάς όσο και στην συνέχεια. Τέλος, η Οικογένεια αποτελεί την εικόνα του Έθνους αλλά και το μέλλον του. Υφίσταται αενάως ως το κύτταρο που αποτελεί την συνέχεια των προγόνων μας, οι οποίοι μας κληροδότησαν την Πατρίδα, τις Παραδόσεις, τον Πολιτισμό καθώς και την Θρησκεία μας.

Αυτές οι έννοιες, κατέληξε ο κ. Κωστάρας, κακοποιούνται βάναυσα στις μέρες μας από αυτούς που κατεργάζονται το μέλλον αυτού του τόπου και που δυστυχώς επιδιώκουν να γκρεμίσουν όλα όσα σεβάστηκαν αυτοί, που αγωνίστηκαν για να παραμείνει αυτή η Πατρίδα ελεύθερη και να λατρεύει τον αληθινό Θεό της διατηρώντας τα Όσια και τα Ιερά της.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Διονύσιος, αφού συνεχάρη με θερμούς λόγους τον κ. Καθηγητή για την συμβολή του στην κατανόηση των διαχρονικών αυτών θεσμών, έκλεισε την σύναξη μεταφέροντας το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι, όποιοι κι αν είναι οι καταχραστές των ιδεών αυτών, μια μέρα θα εγκαταλείψουν τα ανίερα σχέδιά τους, καθώς η Εκκλησία μας παραμένει εσαεί προστάτιδα και τροφός της Πατρίδας μας, όσο κι αν την πολεμούν. Αρκεί όλοι εμείς, που διαμένουμε σ’ αυτόν τον τόπο, να δώσουμε το καλό παράδειγμα στα παιδιά μας, που αποτελούν την ελπίδα και το μέλλον του, ώστε να διαφυλάξουν ανόθευτα, αυτά τα διαχρονικά αξιακά στοιχεία του Ελληνισμού και να τα κληροδοτήσουν με τη σειρά τους στις επόμενες γενιές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ