Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:56

Ο Οικ. Πατριάρχης για το σεμινάριο του Τμ. Θεολογίας ΑΠΘ για την Αγία & Μεγάλη Σύνοδο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με πατριαρχική εγκύκλιο απάντησε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος στην επιστολή του προέδρου του Τμήματος Θεολογίας Θεσσαλονίκης κ. Παναγιώτη Σκαλτσή σχετικά με τη διοργάνωση του Προγράμματος Διά Βίου Μάθησης με τίτλο «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Ιστορικό Πλαίσιο – Προκλήσεις – Προοπτικές».

Ο κ. Σκαλτσής, στην επιστολή του προς τον κ. Βαρθολομαίο, ενημέρωνε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για τη διοργάνωση του συγκεκριμένου προγράμματος και το περιεχόμενό του και ζητούσε την ευλογία του.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης, από την πλευρά του, απάντησε με την αποστολή σχετικής εγκυκλίου. Σε αυτή, ο κ. Βαρθολομαίος τονίζει την μακρά προετοιμασία της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου από την Ορθόδοξη Εκκλησία υπό τη συντονιστική ευθύνη του Οικουμενικού Πατριαρχείου καθώς και την προσπάθεια που καταβλήθηκε ώστε η Σύνοδος να αφουγκραστεί και να απαντήσει στις αναζητήσεις του σύγχρονου ανθρώπου που στρέφει το βλέμμα του στην Εκκλησία.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης επαινεί την πρωτοβουλία του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «μελέτης, ἀξιολόγησης, ἀξιοποίησης καί διάδοσης τῶν διά τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Συνόδου ἀποφάσεων τῆς Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας». Εκφράζει, ακόμη, την εμπιστοσύνη του στον διοργανωτή του Προγράμματος και στους συνεργάτες του «εἰς τό μέχρι σήμερον ἐπιδεικνυόμενον ἦθος συμπορείας μετά τῶν προσπαθειῶν καί ὁραματισμῶν τοῦ καθ’ ἡμᾶς Οἰκουμενικού Θρόνου» ενώ καταλήγει επιδαψιλεύοντας την πατριαρχική του ευλογία.

Το Διά Βίου Πρόγραμμα «Η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος της Ορθοδόξου Εκκλησίας: Ιστορικό Πλαίσιο – Προκλήσεις – Προοπτικές», συνολικής διάρκειας 60 ωρών, θα πραγματοποιηθεί κατά τους μήνες Νοέμβριο και Δεκέμβριο 2017 στους χώρους της Θεολογικής Σχολής Θεσσαλονίκης.

Οι εγγραφές για όσους ενδιαφέρονται για να το παρακολουθήσουν έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου και θα συνεχιστούν και κατά τις πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις:
http://diaviou.auth.gr/holy_great_council
http://www.theo.auth.gr/el/node/1709

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ