Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:11

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης στη μητρόπολη Βελγίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον διεθνή αερολιμένα Schiphol του Άμστερνταμ έφτασε η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, το μεσημέρι της Τρίτης 5 Νοεμβρίου 2019.

Ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας αφίχθηκε στην πρωτεύουσα της Ολλανδίας για να ξεκινήσει ολιγοήμερη περιοδεία στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλαίσια των εορτών του Χρυσού Ιωβηλαίου της Ιεράς Μητροπόλεως Βελγίου και Εξαρχίας Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχτηκε στο αεροδρόμιο ο οικείος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, ο Έλληνας Πρέσβυς στην Ολλανδία κ. Νικόλαος Πλεξίδας και ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ολλανδίας Πρωτοπρεσβύτερος κ. Ιωάννης Ψωμάς.

Την συνοδεία του Παναγιωτάτου τις πρώτες ημέρες του ταξιδίου του στις χώρες της Μπενελούξ αποτελούν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Προικονήσου κ. Ιωσήφ και Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Αλέξιος Ξενοφωντινός, ο Πατριαρχικός Διάκονος της Σειράς κ. Καλλίνικος και ο κ. Πέτρος Μπαζγκάρλο, κλητήρας των Πατριαρχείων.

Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ο Παναγιώτατος θα τιμήσει με την παρουσία του την λήξη ενός μεγάλου διεθνούς συνεδρίου που πραγματοποιείται στην Ολλανδική πρωτεύουσα τις ημέρες αυτές με τίτλο «Amsterdam International Water Week 2019», κατά το οποίο θα λάβει τον λόγο.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ