Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:07

Ο ναός της Αγίας Μαρίνας Ηλιουπόλεως ευχαριστεί…

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σεβασμιώτατε, κ. Βουλευτά, κ. Δήμαρχε, Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές,
Με την χάρη του Τρισάγιου Θεού και τις Πρεσβείες της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Μαρίνης ολοκληρώνονται οι εορταστικές προσευχητικές εκδηλώσεις προς τιμήν της εφόρου της ενορίας μας.

Χρέος ιερόν και φιλάγιον μας σύναξε αυτό το άγιο διήμερο εις Εκκλησίαν, σε ένα σώμα, το σώμα του Ζώντος Χριστού που πορεύεται ευαγγελιζόμενο εις τους αιώνας την Βασιλεία του Θεού, για να λατρεύσουμε τον Τρισάγιο Θεό, να αποδώσουμε τιμή στην Αγία Μαρίνα και να αιτηθούμε των πρεσβειών Της.

Η φιλόθεος και φιλάγιος Πανήγυρη αυτή δεν θα μπορούσε να πραγματωθεί χωρίς την συνδρομή, την διακονική προσφορά και τους κόπους πολλών ανθρώπων, οι οποίοι τις τελευταίες μέρες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Ο πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της Ενορίας μας, Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Δημητρίου, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσία προς εξυπηρέτηση των λατρευτικών και πνευματικών αναγκών ελληνορθόδοξου ενορίας της Μητροπόλεως Γερμανίας, οι συνεφημέριοι μου: Αρχιμανδρίτης Ευσέβιος Μεάντζια, Πρωτοπρεσβύτερος Ιωάννης Μεταξάς, Πρωτοπρεσβύτερος Λάμπρος Ξεσφύγγης, Πρεσβύτερος Βασίλειος Ταξιαρχιώτης και η ταπεινότητα μου:

Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ισπανίας και Πορτογαλίας, του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο οποίος για ακόμη μία χρονιά, με την Ευλογία και την Άδεια του Ποιμενάρχου μας Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κυρίου ημών κυρίου Ιερωνύμου, προεξήρχε των πανηγυρικών ακολουθιών.

Σεβασμιώτατε σας διαβεβαιώνουμε ότι πάντοτε στην προσευχή μας έχουμε και θα έχουμε το Μαρτυρικό Φανάρι, τον πρώτο της Ορθοδοξίας – τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο – ο οποίος δίνει μαρτυρία Πίστεως, Αγάπης, Ελπίδος και Ενότητας σε όλον, τον Ορθόδοξο και μη, Χριστιανικό Κόσμο. Προσευχόμαστε επίσης για όλους τους υπηρετούντες το Οικουμενικό Πατριαρχείο αλλά και το ποίμνιο του. Εξαιρέτως δε, Σεβασμιώτατε, προσευχόμαστε για Εσάς και το ποίμνιο Σας το οποίο αποτελείται από πολλές εθνότητες και εκτείνεται σε δύο Χώρες και μία αυτόνομη κοινότητα επτά μεγάλων νήσων και πολλών μικρότερων.

Ευχαριστούμε τα μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, της φιλοπτώχου αδελφότητος, τους ιερόπαιδες και τα κατηχητικά της ενορίας μας, τους πολλούς εθελοντές ενορίτες και μη, τους παράγοντες και τους εργαζομένους στις υπηρεσίες του Δήμου μας, διότι ο κάθε ένας με τον τρόπο του προσέφεραν και συνεχίζουν να προσφέρουν τα μέγιστα στην ομαλή ενοριακή μας ζωή και την πανήγυρή μας.

Ευχαριστούμε τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και την Ελληνική Αστυνομία για όσα προσφέρουν στην Πατρίδα μας. Ιδιαιτέρως τον Υπουργό Εθνικής Αμύνης και τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας για την διάθεση των τιμητικών Αγημάτων και φιλαρμονικών που ελάμπρυναν και προσέδωσαν μεγαλοπρέπεια και Ελληνικότητα στην σημερινή λιτανεία. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας την φιλαρμονική του Πολεμικού μας Ναυτικού με επικεφαλής τον Υποπλοίαρχο κ. Καραγουδάκη, το άγημα του Πολεμικού Ναυτικού με επικεφαλής τον Αρχικελευστή κ. Αναστασίου και την φιλαρμονική της Ελληνικής Αστυνομίας με επικεφαλής τον Ανθυπασπιστή κ. Καλαμάνο. Ευχαριστούμε τους Συλόγους των Ηπειρωτών και των Κρητών Ηλιούπολης οι οποίοι, όπως πάντοτε έτσι και αυτό το διήμερο, τίμησαν την πολιούχο μας με την παρουσία τους. Η παρουσία σας ελάμπρυνε την λιτάνευση της εικόνος της Αγίας Μας. Ευχόμεθα όπως πάντοτε πρεσβεύει για όλους σας και τις οικογένειές σας.

Χαιρετίζουμε την παρουσία των, ενοριτών και μη, εκλεγμένων αρχόντων και παραγόντων του δημοσίου βίου. Ευχόμαστε όπως Κύριος ο Θεός διά πρεσβειών της Αγίας μας να φωτίζει τις ψυχές σας, τις σκέψεις σας και να σας ενδυναμώνει προς δόξαν Θεού και υπηρεσία των ανθρώπων, ιδίως των εν περιστάσεσι και ανάγκες όντων.

Χαιρετίζουμε την παρουσία των σπουδαστών της Ελληνικής Γλώσσας, του προγράμματος της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, Ρωμαιοκαθολικούς κληρικούς και λαϊκούς από διάφορες χώρες. Ας είναι η παρουσία σας εδώ αφορμή ώστε να καταστείτε γνώστες της Ελληνικής γλώσσας, και πρεσβευτές του Ελληνικού πολιτισμού και της Ελληνορθόδοξης παράδοσης, πίστης και θρησκευτικότητας στις χώρες από τις οποίες προέρχεσθε.

I would also like to welcome the Greek language students, of the relevant program of Apostoliki diakonia of the Church of Greece, Roman-Catholic clergy and laymen from various countries. Let me wish that your presence in our country will help you to enrich your skills as Greek language users, and your presence in our parish will help you to become ambassadors of the Greek civilization and the Greek-Orthodox tradition and faith in your own countries.

Χαιρετίζουμε και ευχαριστούμε για την παρουσία τους όλους όσοι ήρθαν από μακριά, από άλλες ενορίες, κληρικούς και λαϊκούς συλλειτουργούς και συμπροσευχομμένους προσκυνητές, για να ενώσουμε τις προσευχές μας, να εορτάσουμε και να τιμήσουμε την Αγία μας. Η παρουσία σας πάντοτε μας χαροποιεί, μας τιμά και λαμπρύνει τον ενοριακό μας βίο.

Τέλος αλλά όχι τελευταίο, αντιθέτως πρώτο ευχαριστούμε τον Τρισυπόστατο, Ζωοδότη και πάντων Αίτιο, Θεό, που μας αξιώνει να εορτάζουμε πνευματικά για ακόμη μία φορά, διότι: «Βίος ανεόρταστος μακρή οδός απανδόκευτος».

Είθε ο Θεός διά των Πρεσβειών της ‘’Νύμφης Κυρίου και Ασπίλου Αμνάδος Μαρίνης της Αγίας’’ να εισακούει των προσευχών και των δεήσεών μας και να εκπληρώνει πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα όλων μας!

Ει το όνομα Κυρίου Ευλογημένον από του νυν και έως του αιώνος!
Αγία του Θεού πρέσβευε υπέρ ημών! Ο Θεός μαζί μας και βοήθειά μας η Αγία!
Χρόνια Πολλά και Ευλογημένα!
Και του Χρόνου!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ