Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 6:12

Ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας στην Αγία Παρασκευή Νέας Πεντέλης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΑΡΙΣΣΑΙΟΣ  / ORTHODOXIA.INFO

Στον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής Νέας Πεντέλης τιμήθηκε σήμερα η μνήμη της Οσίας Παρασκευής της Επιβατηνής, στην οποία είναι αφιερωμένος ο ναός αυτός.

Ιερουργός της σημερινής ευχαριστιακής σύναξης ήταν ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας Μάξιμος, ο οποίος αναφέρθηκε στο κήρυγμά του στην Οσία Παρασκευή την Επιβατηνή, γόνο της Σηλύβριας (Επιβάτες) της Θράκης.

Ο κ. Μάξιμος αφού ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο αλλά και τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπο Θεσπιών για την παραχωρηση της άδειας τόνισε ότι “Την αγιότητα την δίνει μόνο ο Θεός. Δεν γινόμαστε άγιοι επειδή είμαστε ηθικά καλοί άνθρωποι. Την αγιότητα την χαρίζει ο Θεός με την προαίρεση του ανθρώπου. Δυστυχώς όμως στις ημέρες μας η αγιότητα είναι ένα λησμονημένο όραμα. Αντιθέτως παροτρύνουμε τα παιδιά μας να αποκατασταθούν επαγγελματικά και κοινωνικά και λησμονούμε να τα ωθησουμε προς την αγιότητα. Οι άγιοι της Εκκλησίας μας διακρίνονταν για την αγάπη τους προς τον Θεό και την Εκκλησία. Σήμερα όμως υπάρχει παντού ένα πνεύμα ατομισμού και μια φιλοσοφία ότι τα πάντα είναι δημιουργημένα για να ικανοποιούν το εγώ μας και όχι για να δοξολογούμε τον Θεό”.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν επίσης ιερείς που μαζί με τον αρχιθύτη της σημερινής Ευχαριστίας υπήρξαν πριν από 32 χρόνια συμμαθητές στην Ανωτέρα Εκκλησιαστική Ακαδημία. Ο προϊστάμενος του ναού π. Ιωάννης Σαββάκης ευχαρίστησε όλους όσους συλλειτούργησαν αλλά και όσους πρώην Καθηγητές παρευρέθησαν συμπροσευχόμενοι.

Ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Σηλυβρίας για την παρουσία του στην σημερινή πανήγυρη της ενορίας τονίζοντας ιδιαίτερα “οτι σε καιρούς δύσκολους για το Πατριαρχείο και την Πολή, εσείς αφήσατε τις ευκολίες της Ελλάδος και πήγατε εκεί (Σηλύβρια) και έχετε εργαστεί κατά τρόπο υποδειγματικό. Ο Άγιος Νεκτάριος αλλά και η Οσία Παρασκευή η Επιβατηνή χαίρονται που βρίσκεστε στην πόλη της γενέτειράς τους και διακονείτε και ανάβατε το καντήλι του Γένους στο Φανάρι. Είναι μεγάλη η χαρά μας και η συγκίνηση που σήμερα βρεθήκαμε και συλλειτουργήσαμε και με αυτό τον τρόπο ολοκληρώνονται οι εορταστικές εκδηλώσεις που ξεκίνησαν με τα εγκαίνια του ναού“.

Ο π. Ιωάννης Σαββάκης απηύθυνε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για την άδεια να ιερουργήσει σήμερα ο Μητροπολίτης Σηλυβρίας, αλλά και στον προκαθήμενο την ελλαδικής Εκκλησίας αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο που αγκαλιάζει με στοργή αυτή την ενορία.

Εν συνεχεία τελέστηκε το μνημόσυνο για τους κεκοιμημένους καθηγητές και συμφοιτητές της Ανωτέρας Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, ενώ στο τέλος διανεμήθηκε ένα ευχαριστήριο γράμμα σε όλους τους ενορίτες για την προσφορά και την βοήθειά τους προς την ενορία.

Ακολούθησε στην αίθουσα του Πνευματικόυ Κέντρου, εκδήλωση με ζωντανή παραδοσιακή μουσική.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ