Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:55

Ο μητροπολίτης Ιλίου στον Ταξιάρχη (Μάσχα) Περιστερίου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ιερό ναό των Ταξιαρχών (Μάσχα) Περιστερίου βρέθηκε σήμερα ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας.

Ο κ. Αθηναγόρας προσκεκλημένος του οικείου Ποιμενάρχη κ. Κλήμη, προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας συμπαραστατούμενος από ιερείς της Μητροπόλεως Περιστερίου.

Ο μητροπολίτης Ιλίου στο θεολογικά εμπεριστατωμένο κήρυγμά του υπογράμμισε την παρουσία του Ιησού Χριστού στην Παλαιά Διαθήκη ακόμα και με μορφή Αγγέλου προκειμένου να οδηγήσει τον λαό του στην σωτηρία.

Τόνισε ότι “κάθε φορά που συμμετέχουμε στην Θεία Λειτουργία και μεταλαμβάνουμε των αχράντων μυστηρίων, βλέπουμε και γευόμαστε τον Θεό. Το πρόσφορο και το νάμα που μεταλαμβάνουμε, όταν καθαγιάζεται γίνεται Σώμα και Αίμα Χριστού”.

Λίγο πριν το τέλος ο κ. Αθηναγόρας τέλεσε τρισάγιο στον μακαριστό μητροπολίτη πρώην Περιστερίου κυρό Χρυσόστομο, ενώ ευχαρίστησε τον παραδελφό του από την Μονή Σαγματά, μητροπολίτη κ. Κλήμη για την ευκαιρία να συμματάσχει για πρώτη φορά στις δύο πανηγύρεις των Ταξιαρχών στο Περιστέρι.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ