Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 17:30

Ο Μητροπολίτης Ιλίου στην Μεταμόρφωση Κεφαλαρίου και ομωνύμου Δήμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον πανηγυρίζοντα Iερό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κεφαλάρι, χοροστάτησε χθες βραδυ ο Mητροπολίτης Iλίου, Aχαρνών & Πετρουπόλεως κ. Aθηναγόρας, κατόπιν ευγενικής πρόσκλησης του οικείου Μητροπολίτη Κηφισίας κ. Κυρίλλου.

Ο κ. Αθηναγόρας κατά τον Εσπερινό αναφέρθηκε στο στίχο από το 3ο Εσπέριο, όπου οι τρεις μαθητές θαυμάζουν, βλέποντας να συνοδεύουν τον μεταμορφωμένο Χριστό ο Μωυσής και ο Ηλίας.

ΑΝαφέρθηκε στην παρουσία του άσαρκου Λόγου Χριστού στους χρόνους της Παλαιάς Διαθήκης, την οποία έζησαν θαυματουργικά οι δύο Προφήτες και επιβεβαιώνουν με την παρουσία τους.

Όπως τόνισε “οι τρεις μαθητές αποτελούν τους νέους μάρτυρες της Καινής Διαθήκης, της νέας συμφωνίας του Θεού με τους ανθρώπους που θα αποτελούν την Εκκλησία του”.

Συμπλήρωσε λέγοντας ότι “η Μεταμόρφωση είναι ο κρίκος που συνδέει τα παλαιά με τα νέα, συμβολίζει την προετοιμασία της ανθρωπότητας να δεχθεί Θεό σεσαρκωμένο και την παρουσία αυτών του Θεού Λόγου, του Θεανθρώπου Χριστού, στο χρόνο και τον τόπο που διάλεξε ο Τριαδικός Θεός. H Μεταμόρφωση εγκαινιάζει τον χρόνο της ανθρώπινης ιστορίας και τον οδηγεί στο τέλος της, δηλαδή στη Βασιλεία του Θεού”.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση γύρω από το ναό.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

Tην κυριώνυμη ημέρα ο Μητροπολίτης Ιλίου ιερούργησε στον Ιερό Ναό Mεταμορφώσεως Σωτήρος ομωνύμου Δήμου και αναφέρθηκε στο γεγονός της Μεταμόρφωσης του Θεανδρικού σώματου του Χριστού, που δείχνει ένθεν φιλανθρωπία, εκείθεν εξουσία”.

Ο κ. Αθηναγόρας τόνισε το  δίπολο της παρουσίας στον κόσμο λέγοντας πως “H φιλανθρωπία κινεί τον Χριστό να σαρκωθεί και να λυτρώσει τον Άνθρωπο  που υποκειται μετά την πτώση, στην φθορά και τον θάνατο.

“Η Σάρκωση του Θεού Λόγου είναι έκφραση απόλυτης και αποκλειστικής αγάπης, η όποια όμως εκφράζεται με άλλης μορφής εξουσία από από εκείνη που χειρίζονται οι άνθρωποι. Η εξουσία του προσδιορίζεται από την φαινομενική αδυναμία του  που τον οδηγεί στο Πάθος και στον Σταυρό”.

Έκλεισε λέγοντας πως “η Μεταμόρφωση του Χριστού, δείχνει τελικά ένα Θεό που θυσιάζει  από φιλανθρωπία την παντοκρατορική εξουσία του, για χάρη των ανθρώπων που δημιούργησε και που θέλει να σωθούν”.

Ο κ. Αθηναγόρας ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Κηφισίας Κύριλλο για την πρόσκληση να συμμετάσχει σε πανηγυρίζοντες ναούς της Περιφερείας.

Φωτορεπορτάζ: Παναγιώτης Γκένας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ