Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:15

Ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων ώστε να έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο.

Ο κ. Ιλαρίων που βρίσκεται στην Ελλάδα λόγω της συμμετοχής του στην Γενική Συνέλευση της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), πέρασε το κατώφλι της Αρχιεπισκοπής, ενώ τον υποδέχθηκε ο Πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής, Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάκη Αδαμόπουλου, ο Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ τόνισε αμέσως μετά τη συνάντηση «Ευχαριστώ τον Αρχιεπίσκοπο για την δυνατότητα να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις επί διαφορετικών θεμάτων» και συμπλήρωσε ότι «συζητήσαμε θέματα διμερών σχέσεων και για τις σχέσεις μεταξύ Εκκλησίας – Πολιτείας, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ρωσία. Επίσης, ενημέρωσα τον Αρχιεπίσκοπο για την δύσκολη κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η Εκκλησία στην Ουκρανία».

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε την χαρά του για την συνάντηση αυτή και υπογράμμισε ότι «ήταν μια ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις πάνω σε εκκλησιαστικά θέματα γενικότερα, αλλά και πιο συγκεκριμένα στις καλές σχέσεις μας με την Εκκλησία της Ρωσίας, αλλά και στα προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως είναι το πρόβλημα της Ουκρανίας. Ακούστηκαν απόψεις και ερωτηματικά και περιμένουμε ποια θα είναι η εξέλιξη. Να ευχηθούμε αυτοί που έχουν περισσότερες αρμοδιότητες από μας να φωτιστούν από τον Θεό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι προς ωφέλεια της Εκκλησίας».

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ