Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:00

Ο λαμπρός εορτασμός του Αγίου Αιμιλιανού στο Λόφο Σκουζέ

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η Αθήνα και πιο συγκεκριμένα τα Σεπόλια και ο Λόφος Σκουζέ γιόρτασαν τον άγιο μεγαλομάρτυρα Αιμιλιανό.  Χθες το πρωί στον φερώνυμο επιβλητικό και το μοναδικό στην Ελλάδα ενοριακό Ναό, που βρίσκεται στο Λόφο Σκουζέ, τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου που τέλεσε την αναίμακτο θεία λατρεία συμπαραστατούμενος από ιερείς της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Στο κήρυγμά του ο κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην απλή πίστη που είναι η γνώση του λόγου του Θεού και τι είπε ο Χριστός στους ανθρώπους. Αναφέρθηκε επίσης και στην τέλεια πίστη που είναι η κατά Χριστόν ζωή και η τήρηση των εντολών του Κυρίου. Τόνισε δε πως “σήμερα ενώ υπάρχουν πολλοί βαπτισμένοι χριστιανοί, μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό γνωρίζει ποιές είναι οι εντολές του Χριστού και ποιος ο λόγος του και η διδασκαλία του. Ο Άγιος Αιμιλιανός, ποθούσε να γνωρίσει τον Χριστό και την αλήθεια. Ενώ έζησε σε μια πολύ δύσκολη εποχή, εντούτοις αναζήτησε τον Χριστό, διάβασε βιβλία, προτέρημα μόνο των πλουσίων, έμαθε και ομολόγησε τον Χριστό”.

Ο Επίσκοπος Σαλώνων έκανε κάλεσμα “να γίνουμε συνειδητοί χριστιανοί” ενώ έθεσε το ερώτημα “Πόσοι άραγε έχουν διαβάσει την Καινή Διαθήκη, σήμερα που τα βιβλία είναι πολύ φθηνά και έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτά”;

“Χωρίς να διαβάσουμε για τον Χριστό, δεν θα μπορέσουμε ούτε να Τον γνωρίσουμε, ούτε βέβαια και να Τον ομολογήσουμε. Ο Άγιος Αιμιλιανός υπέγραψε την πίστη του με το αίμα του και την σφράγισε με τα αποκαϊδια του σώματός Του”.

Το απόγευμα τελέστηκε ο μεθέορτος εσπερινός και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η πάνδημη λιτανεία της εικόνας στα όρια της ενορίας, με αθρόα συμμετοχή κόσμου.

Με την επιστροφή της πομπής στο Ναό ο προϊστάμενος του Ναού, ευχαρίστησε τον Επίσκοπο κ. Αντώνιο που λάμπρυνε τις φετινές εκδηλώσεις καθώς και όλους όσους επώνυμους και ανώνυμους συμμετείχαν και συνέβαλαν στην διοργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων. Η βραδιά έκλεισε με το παιάνισμα του εθνικού ύμνου που έψαλε όλος ο κόσμος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ