Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 10:43

Ο Κολωνός αποχαιρετά τον αρχιμανδρίτη Κλήμη Φίλίππου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Τον μακαριστό αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Κλήμη Φίλιππου αποχαιρετά η περιοχή του Κολωνού και ο ιερός ναός του Αγίου Κωνσταντίνου.

Σήμερα το απόγευμα ο ναός όπου ο μακαριστός αρχιμανδρίτης υπηρέτησε πλέον των 30 ετών υποδέχθηκε το σκήνωμά του σε κλίμα οδύνης.

Εκατοντάδες πιστοί με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Επίσκοπο Θεσπιών κ. Συμεών συγκεντρώθηκαν για να αποχαιρετήσουν και να ασπαστούν το λείψανο του ιερέα που διακόνησε τον συνάνθρωπο για πολλά χρόνια και που αναχώρησε για την Ουράνια πατρίδα την Πέμπτη 14 Μαρτίου.

Εν συνεχεία τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση ενώ o Επίσκοπος Θεσπιών διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των παρευρισκομένων, μετέφερε τα συλλυπητήρια του Αρχιεισκόπου κ. Ιερωνύμου, ευχήθηκε ο μακαριστός να πρεσβεύει για όλους τους ενορίτες στο Oυράνιο θυσιαστήριο, ενώ φανερά συγκινημένος θυμηθηκε στιγμές από την πολυετή διακονία του π. Κλήμη στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών κατά την οποία ευεργέτησε και βοήθησε πολύ κόσμο.

Το σκήνωμα του μακαριστού ιερέως θα εκτίθεται σε λαικό προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου & Ελένης Κολωνού έως αύριο στις 12 το μεσημέρι, όπου θα ψαλλεί η εξόδιος ακολουθία. Η ταφή θα γίνει στον Συνοδική Μονή Οσίου Συμεών του Νέου Θεολόγου στον Καλαμο Αττικής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ