Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 | 3:06

Ο Κάλαμος εόρτασε τον γόνο του, Άγιο Τιμόθεο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγάλη χαρά και πολύ ευλάβεια, υποδέχτηκε η πόλη του Καλάμου αττικής, τον σεβαστό ποιμενάρχη της, Μητροπολίτη Κηφισίας Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο για την τέλεση της θειας λειτουργίας, για την εορτή του Αγίου Τιμοθέου επισκόπου Ευρίπου του εν Καλάμω, ασκηθέντος στην περιοχή αυτή κατά τον 16ο αιώνα (1510 εως 1590)και κτήτορα της μονής Πεντέλης.

Η θεια λειτουργία έλαβε χώρα στο ομώνυμο παρεκκλήσιο, που βρίσκεται εντός των εκκλησιαστικών ορίων, της ενορίας Κοιμήσεως Θεοτόκου Καλάμου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε την θεια λειτουργία, ενώ είχε την ευλογία να προσκυνήσει τμήμα των ιερών λειψάνων του Αγίου.

Ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης, κατά την ώρα του θείου κηρύγματος, εξήρε την προσπάθεια της εκκλησιαστικής επιτροπής και του τοπικού ιερέως πατρός Μιχαήλ, για το αμέριστο ενδιαφέρον και ευπρεπισμό, τόσο του κεντρικού ναού της ενορίας , όσο και τον παρεκκλησίων αυτής.

Τέλος αναφέρθηκε στον βίο του αγίου, και την τεράστια προσφορά, που είχαν οι πνευματικές του ενέργειες, για την στήριξη των σκλαβωμένων από τους τούρκους, χριστιανών της ευρύτερης περιοχής και του λεκανοπεδίου της αττικής, με αποκορύφωμα την δημιουργία, της μοναστικής αδελφότητος και των κτηριακών εγκαταστάσεων της Μονής Πεντέλης, όπου και θησαυρίζεται η τίμια κάρα του.

Στο τέλος του θειου κηρύγματος, ο σεβασμιότατος ευχήθηκε για την έναρξη και την αποπεράτωση το συντομότερο ,των οικοδομικών εργασιών, στο χώρο του παρεκκλησίου του νέου ναού.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ