Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 3:11

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Μητρόπολη Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, που πηγάζει από το ίδιο το μήνυμα της Αναστάσεως, της νίκης δηλαδή του Χριστού επί του θανάτου, τελέσθηκε ο Εσπερινός της Αγάπης στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Στον εσπερινό χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, ενώ συγχοροστάτησαν οι Επίσκοποι Θερμοπυλών κ. Ιωάννης, Νεοχωρίου κ. Παύλος, Ναζιανζού κ. Θεοδώρητος, Αβύδου κ. Κύριλλος, Σαλώνων κ. Αντώνιος, Θαυμακού κ. Ιάκωβος, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Θεσπιών κ. Συμεών και ο Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος .

Αρκετός κόσμος και αρκετοί τουρίστες παρακολούθησαν τον εσπερινό της Αγάπης ενώ παρέστησαν κληρικοί από όλη την περιφέρεια της Αρχιεπισκοπής.

Κληρικοί της Αρχιεπισκοπής ανέγνωσαν το κατά Ιωάννην Ευαγγέλιο του Εσπερινού στα Ελληνικά, στα Αγγλικά, στα Σλαβονικά, στα Αραβικά, στα Γαλλικά, στα Γερμανικά, καθώς και στη νοηματική.

Μετά την απόλυση του Εσπερινού ο Αρχιεπίσκοπος διένειμε σε όλους τα κόκκινα αυγά, αφού προηγουμένως τα ευλόγησε, μεταφέροντας τις Πασχάλιες εόρτιες ευχές του.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ