Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:43

Ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με κατάνυξη και με την παρουσία χιλιάδων πιστών τελέστηκε ο Επιτάφιος Θρήνος στο Ίλιον. Στον Μητροπολιτικό Ι.Ν. Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιλίου, εψάλλη ο Όρθρος του Μ. Σαββάτου, τα εγκώμια και εν συνεχεία έγινε η περιφορά του Επιταφίου.

Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο ο Επιτάφιος του Μητροπολιτικού Ναού αντάμωσε με τον Επιτάφιο της γείτονος και όμμορης ενορίας της Αγίας Βαρβάρας Ιλίου και συμπορεύθηκαν μέχρι το Δημαρχείο Ιλίου, όπου αναπέμφθηκε δέηση.

Των Ακολουθιών προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ηλιουπόλεως Θεόδωρος εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, ενώ καθ’ όλη την διάρκεια της πομπής παιάνιζε πένθιμα εμβατήρια η Φιλαρμονική του Δήμου Ιλίου. Η συμμετοχή ήταν συγκινητική που σχημάτισε μια θάλασσα μήκους εκατοντάδων μέτρων και συνόδευε τον Θείο Σώμα στους δρόμους της πόλεως.

Με την επάνοδο της πομπής στο Ναό, οι πύλες άνοιξαν με το “Άρατε πύλας οι άρχοντες υμών” συμβολίζοντας την εις Άδου κάθοδον του Κυρίου Ημών και την νίκη κατά του κέντρου του Θανάτου. Όλο το εκκλησίασμα, με πρώτον τον Σεβασμιώτατο, πέρασε κάτω από τον Επιτάφιο για να λάβει την χάρη του Σταυρωθέντος και ταφέντος Ιησού Χριστού.

Ο προϊστάμενος του Ναού, π. Αναστάσιος Μπαστούνης, εκ μέρους του Εκκλ. Συμβουλίου, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Ηλιουπόλεως, για την συμμετοχή του σε αυτήν την κατανυκτική βραδιά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ