Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 14:33

Ο “επαίτης για τον Χριστό” πέρασε στην αιωνιότητα

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Το Πατριαρχείο Βουλγαρίας ανακοίνωσε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 ότι ο γέρος Ντόμπρι Ντόβρεφ, με τον τίτλο «Ο επαίτης για τον Χριστό», ένας από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς πολίτες της Βουλγαρίας, εκοιμήθη εν Κυρίω στην ηλικία των 103 ετών.

Ο υπερήλικας ζητιάνευε κοντά στον Καθεδρικό Ναό της Σόφιας και τα χρήματα που συγκέντρωνε, τα δώριζε τις εκκλησίες, τα μοναστήρια και τα ορφανοτροφεία της χώρας.

Το σώμα του εκτέθηκε στο ναό του Αγίου Κυρίλλου και του Μεθόδιου στην πατρίδα του Μπάιλοβο, όπου θα κηδευτεί την Πέμπτη.

Ο γνωστός ως “Παππούς Ντόμπρι” ή “Άγιος του Μπάιλοβο” ζητιάνευε κοντά στον καθεδρικό ναό του “Αλέξανδρου Νιέφσκι” με ένα ποτήρι πλαστικό στο χέρι του. Με αυτόν τον τρόπο διέθεσε σημαντικά ποσά σε δωρεές και φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Σύμφωνα με το orthochristian.com, ο “Παππούς Ντόμπρι” είχε δωρίσει συνολικά πάνω από 60.000 δολάρια (περίπου 100.000 λέβα) στον καθεδρικό ναό του Αλεξάνδρου Νιέβσκι στη Σόφια, στην εκκλησία των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου στο χωριό Μπάιλοβο και στη Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου την Ανατολική Σόφια.

Ο Ντόμπρι Ντόβρεφ γεννήθηκε στις 20 Ιουλίου 1914. Έχασε την ακοή του στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και από το 2000, αφιέρωσε τη ζωή του στην Εκκλησία.

Έδωσε όλες την περιουσία του και έζησε σε ένα απλό παρασκήνιο δίπλα στην εκκλησία στο Bailovo. άρχισε να περπατά 25 χιλιόμετρα καθημερινά στη Σόφια, όπου ζητιάνευε στα σκαλοπάτια των ναών για να βοηθήσει στην οικοδόμηση και αποκατάσταση των εκκλησιών και των μοναστηριών στη Βουλγαρία.

Για τις πράξεις φιλανθρωπίας που έχει κάνει και την λιτή ζωή που έχει ζήσει, ο Ντόμπρι Ντόβρεφ ήταν ένας από τους πιο αγαπημένους και γνωστούς ανθρώπους στη Βουλγαρία.

Ο Ντόμπρι Ντόβρεφ έλαβε τον τίτλο “Προσωπικότητα της χρονιάς” το 2013. Στο site του βουλγαρικού πρακτορείου ειδήσεων novinite.com, συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους από όλους τους συμμετέχοντες.

Ήταν επίσης το θέμα του ντοκιμαντέρ “Ο Σιωπηλός Άγγελος” εμφανίστηκε το 2015.

Photo Credit: Το Huffington Post

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ