Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 14:09

Ο επίσκοπος Ωλένης στον Β’ κατανυκτικό εσπερινό στο Αίγιο

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου τελέσθηκε ο Β΄ Κατανυκτικός Εσπερινός, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Ποινεμάρχου μας κ. Αμβροσίου και χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο με θέμα: «Η αναστήλωσις των ιερών εικόνων υπενθυμίζει την ανάγκη αναστηλώσεως της δικής μας εικόνας».

Τους ύμνους απέδωσε χορωδία Ιεροψαλτών υπό την Διεύθυνση του Μουσικοδιδασκάλου κ. Βασιλείου Μπίκου.
Ο ομιλητής έκανε μια ιστορική αναδρομή στα γεγονότα της Εικονομαχίας και της αναστηλώσεως των Ιερών Εικόνων.

Οι εικόνες είναι το μέσο επικοινωνίας για όλους τους ανθρώπους με το Θεό, είναι «γραμμένες» στη γλώσσα του καθενός. Συνδέονται με την προσευχή και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της ζωής των πιστών, καθώς είναι συνδεδεμένες μαζί τους.

Η Εκκλησία μας προβάλλει την αναστήλωση των εικόνων για να μας υπενθυμίσει την ανάγκη αναστήλωσης της δικής μας υπάρξεως, προκειμένου να βρούμε τον προορισμό μας, να πάρουμε μια γεύση ουρανού, χαράς, αναστάσεως και αφθαρσίας, περνώντας μέσα από τα αισθητά στοιχεία της εικόνας, στο υπεραισθητό κάλλος του αθάνατου Τριαδικού Θεού.

Η επίτευξη αυτού του στόχου δεν μπορεί να πραγματωθεί παρά μόνο εντός της Εκκλησίας, κέντρο της οποίας αποτελεί η Θεία Ευχαριστία. Η Εκκλησία είναι μια πολιτεία αγγέλων και ανθρώπων, το κήρυγμα των Προφητών, η παράδοση των Αποστόλων, η διδασκαλία των Πατέρων, η Θεία Λατρεία μας, η άχραντη εικονογραφία μας, αυτή η γλυκιά γεύση της Ορθοδοξίας στους δύσκολους καιρούς που ζούμε.

Την ερχόμενη Κυριακή 27η Μαρτίου 2016 θα τελεστεί ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης & Θεοπρομήτορος Άννης Αιγίου και ώρα 7.00 μ.μ., χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας.

Τον Θείο Λόγο θα κηρύξει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Λεόντιος Πετρίδης, Εφημέριος Ιερού Ναού Αγίου Κωνσταντίνου Αγίου Κωνσταντίνου, με θέμα: «Αγιότητα, ο σκοπός της ζωής μας».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ