Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 15:17

Ο επίσκοπος Ρωγών στο ναό που διακονούσε ως εφημέριος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Δημήτρης Μανώλαρος  Την πρώτη του αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κολοκυνθούς, στον ναό όπου διακονούσε επί σειρά ετών ως εφημέριος. Ο αγαπητός επίσκοπος δέχθηκε θερμή υποδοχή από το αγαπητό του ποίμνιο, αφού κατά την είσοδό του στον ναό οι πιστοί τον έρραναν με λουλούδια και εν συνεχεία με συγκίνηση πήραν την ευχή του.

Εκατοντάδες πιστοί κατέκλυσαν τον ναό της Παναγίας Κολοκυνθούς, όπου ο επίσκοπος Ρωγών Φιλόθεος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας. Συλλειτούργησαν ο ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου αρχιμανδρίτης Χερουβείμ Μουστάκας και ο αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Παναγόπουλος συνταξιούχος κληρικός.

Ο νέος εφημέριος του ναού πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Κουντούρης, στον σύντομο λόγο του, χαρακτήρισε τον κ. Φιλόθεο ως έναν αληθινό ποιμένα, με τιμιότητα και ευθύτητα. “Η τοπική μας εκκλησία πανηγυρίζει σήμερα και τιμά τον επίσκοπό της. Οι ιερείς και ο λαός εκφράζουμε τα συναισθήματά μας και δίνουμε θερμές ευχές στον πρόσφατα χειροτονηθέντα επίσκοπό μας. Τον τιμούμε και τον καμαρώνουμε. Ευχόμαστε από καρδιάς να έχετε υγεία αδιάτρωτη, μακροημέρευση και δύναμη για πολλούς χρόνους”, είπε συγκεκριμένα.

Συμπροσευχήθηκε ο μητροπολίτης Βρεσθένης Θεόκλητος ο οποίος χαρακτήρισε ευτύχημα το γεγονός ότι η Εκκλησία έχει στους κόλπους της έναν τέτοιο άνθρωπο. Αναφέρθηκε στο έργο του και τόνισε στο εκκλησίασμα ότι ο π. Δημήτριος θα συνεχίσει το έργο του Αγίου Ρωγών και θα το επεκτείνει.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο αλλά και οι ιεροψάλτες προσέφεραν δώρα στον νέο επίσκοπο.

Ο κ. Φιλόθεος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο για την πρόσληψη του στην Αρχιεπισκοπή το 2002 και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο ο οποίος τον εμπιστεύτηκε για βοηθό του στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ευχαρίστησε, επίσης, τους ιερείς που παρευρέθηκαν, τους συνεργάτες του, τους ιεροψάλτες και τον λαό για την αγάπη του στα δέκα χρόνια που υπηρέτησε στον ναό.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, τελέστηκε τρισάγιο στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο, που σαν αύριο θα είχε την ονομαστική του εορτή.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ