Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 15:52

Ο εορτασμός των Θεοφανίων στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας στην Κυψέλη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Αγίων Θεοφανίων εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια στο Μετόχι του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής στην Κυψέλη.

Πολλοί πιστοί ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Μητρός Εκκλησίας κατέκλυσαν τον Ναό και προαύλιο χώρο δίδοντας θερμό παρόν.

Της τελετής του Αγιασμού των Υδάτων προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γουινέας κ.κ Γεώργιος, Εκπρόσωπος εν Αθήναις του Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.Θεοδώρου Β με τον Αρχιμανδρίτη π. Μακάριο και τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Σαμουήλ σε κατανυκτική ατμόσφαιρα.

Τελετάρχης στην Θεία Λειτουργία ήταν ο Προϊστάμενος & Γραμματεύς του Γραφείου εν Αθήναις Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Κουλιανόπουλος.

Προ της τελετής τελέσθηκε αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ναό των Αγίων Αθανασίου, Νικολάου & Φωτίου που βρίσκεται στην Κυψέλη, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γουινέας κ.Γεωργίου, και εν συνεχεία ακολούθησε η Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Με την ολοκλήρωση του Αγιασμού, σχηματίστηκε λιτανευτική πομπή με τη συμμετοχή νέων ιεροπαίδων η οποία συνόδευσε εν πάσα τιμή και μεγαλοπρεπεία τον Τίμιο Σταυρό προς τον χώρο της τελετής.

Προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα της Εκκλησίας μας που γέμισε τον χώρο του προαυλίου του Ναού λόγους πατρικούς απηύθυνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, ενώ ευχήθηκε ο Θεός να χαρίσει ειρήνη στον χειμαζόμενο κόσμο.

Τόσο κατά την Θεία Λειτουργία όσο και κατά την τελετή του Αγιασμού των υδάτων, ύμνους απέδωσε με τρόπο υποδειγματικό η βυζαντινή χορωδία του Μετοχικού Ναού, υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Ηλία Γιουρούκου.

του Θεόδωρου Πιτταρά

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ