Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 | 8:29

Ο εορτασμός των Αρχαγγέλων στη Μονή Πετράκη – Χειροθεσία αρχιμανδρίτη

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε εορταστικό κλίμα πανηγύρισε η Ιερά Μονή Ασωμάτων Πετράκη, επί τη μνήμη των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ & Γαβριήλ.

Στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Καθηγούμενος της Μονής, Επίσκοπος Θαυμακού Ιάκωβος, συμπαραστατούμενος από τους Πατέρες της Μονής.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος Κιούσης, ο οποίος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις των Αγγέλων τόσο στην Παλαιά όσο και την Καινή Διαθήκη μεταφέροντας την Θεία βούληση για την εφαρμογή της Θείας οικονομίας, ενδυναμώνοντας παράλληλα τους ανθρώπους. Τόνισε δε ότι οι Άγιοι Άγγελοι που δοξολογικά βρίσκονται δίπλα στον θρόνο του Κυρίου, αποτελούν για τους ανθρώπους υποδείγματα προσευχής και υπακοής ώστε να πορεύονται κι εκείνοι στην ζωή τους δοξολογικά προς τον Θεό.

Λίγο πριν την απόλυση ο κ. Ιάκωβος απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στον π. Ιγνάτιο Ανδρούτσο, που εγκαταβιεί στη Μονή, επιβραβεύοντας με αυτό τον τρόπο την αφοσίωση και την εργατικότητα που έχει παρουσιάσει σε όποιο διακόνημα του ανατέθηκε.

Αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο η λιτάνευση των ιερών λειψάνων που φυλάσσονται στη Μονή καθώς και της Παναγίας της Γαλιλαίας από τα Ιεροσόλυμα.

Στο τέλος οι εκατοντάδες πιστοί προσκύνησαν όλα τα λείψανα που κρατούσαν οι πατέρες στα χέρια τους.

 

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ