Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 10:33

Ο εορτασμός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Μητρόπολη Γλυφάδας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Κορυφώθηκαν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την επέτειο της εθνικής παλιγγενεσίας της 25ης Μαρτίου 1821, με την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την Δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου & Ελένης Γλυφάδας.

Την Δοξολογία τέλεσε ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Γλυφάδας, Β. Β. Β. & Β. κ. Παύλος, πλαισιωμένος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Αλέξιο Ψωΐνο και άλλους Ιερείς από όλους τους Ναούς του παρουσία του Δημάρχου κ. Γεωργίου Παπανικολάου, Βουλευτών της περιφέρειας, Δημοτικών Συμβούλων, Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, Εκπρόσωποι φορέων – Συλλόγων και πλήθους πιστών.

Μετά το τέλος της Δοξολογίας και την διανομή του αντιδώρου, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης, (Παλαιό Δημαρχείο) από τον κ. Δήμαρχο, τους Διευθυντές της Αστυνομίας, του Λιμενικού, των Προέδρων Παραρτημάτων Εθνικής Αντίστασης Γλυφάδας, από Εκπροσώπους Δημοτικών Παρατάξεων, από Εκπρόσωπους ΕΛΜΕ, από Συλλόγους Δασκάλων και Νηπιαγωγών, από τις Ενώσεις Γονέων – Κηδεμόνων και από μαθητές Σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Την Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας, έκανε η Διευθύντρια του 2ου Δημοτικού Σχολείου Γλυφάδας κα Φωτεινή Εγγλέζου.

Μετά τον Εθνικό Ύμνο ακολούθησε η μαθητική παρέλαση, παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Παύλου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Κωνσταντίνου Βαρθολομαίου.

Tην Κυριακή Ε΄ Νηστειών, 25 Μαρτίου 2018 και ώρα 7:00 μ.μ., στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Βούλας, τελέστηκε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός της Εορτής του Ευαγγελισμού, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας, Ε. Β. Β. & Β. κ. Παύλου.

Ομιλητής του Πανηγυρικού Εσπερινού ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γεώργιος Αραβανής, ο οποίος με ιδιαίτερη ρητορική μαεστρία, συνδύασε τον διπλό χαρακτήρας της Εορτής της 25ης Μαρτίου, τόσο για την Εκκλησία μας με την Εορτή του Ευαγγελισμού της Παναγίας μας, με την οποία με τον ερχομό του Μεσσία, απαλλαχτήκαμε από την πνευματική δουλεία της αμαρτίας, όσο και για το Έθνος και την Πατρίδα μας, με την εθνική παλιγγενεσία και την απαλλαγή από την σκλαβιά και την τυραννία των Οθωμανών.

Η ιστορική μνήμη, τόνισε ο κ. Αραβανής, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την συνέχεια ενός έθνους και εμείς ως λαός έχουμε πολλά να κερδίσουμε αν εμπνευστούμε από τα γεγονότα του 1821, τα οποία άλλαξαν όχι μόνο την πορεία μας ως έθνος με την ίδρυση του νέου Ελληνικού Κράτους, αλλά και την Ευρώπη ως Ήπειρό, αλλά και την παγκόσμια ιστορία η οποία εμπνεύστηκε από τα κατορθώματα του έθνους μας.

Στο τέλος του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Παύλος, ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καθηγητή, οποίος μας υπενθύμισε σπουδαία πράγματα της εκκλησιαστικής και εθνικής μας ιστορίας και προέτρεψε όλους, κλήρο και λαό, να μελετούμε και να διατηρούμε τις ελληνορθόδοξες παραδόσεις.

Μετά το “Δι’ ευχών” , όπως πάντα, κληρικοί και λαϊκοί, πέρασαν και έλαβαν την ευχή του Σεβασμιωτάτου και από ένα εικονάκι της Παναγίας μας, ως ευλογία.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ