Τρίτη 16 Απριλίου 2024 | 9:41

Η εορτή του Αποστόλου Θωμά στο Ελληνικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με μεγαλοπρέπεια, κατάνυξη και εκκλησιαστική τάξη εορτάστηκε στο Ελληνικό η Κυριακή του Θωμά.

Στον ιερό ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Σούρμενα τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γλυφάδας Ελληνικού Βούλας Βουλιαγμένης και Βάρης κ. Παύλου και συνιερουργούντων του π. Αλεξίου Ψωϊνου, Πρωτοσυγκέλλου της Μητροπόλεως, των εφημερίων του ναού καθώς και ιερέων άλλων ναών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παρόντες ο δήμαρχος Αργυρουπόλεως- Ελληνικού Γ. Κωνσταντάτος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη Ενώσεων Ποντίων, πολιτιστικών συλλόγων κ.ά.

Ακολούθησε Λιτανευτική Πομπή προς το Κοιμητήριο Ελληνικού όπου ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Παύλος τέλεσε Επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων προσφιλών προσώπων. Ένα Ταφικό Έθιμο που στο Δήμο Ελληνικού κρατά 93 χρόνια. Πλήθος Ποντίων απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, συγκεντρώνεται στα Σούρμενα για να τιμήσει και να ζήσει από κοντά το Ποντιακό αυτό έθιμο.

Να σημειωθεί ότι στον ιερό ναό, το διήμερο των εορταστικών εκδηλώσεων, είχαν τεθεί από τους εφημερίους του ναού προς προσκύνηση τα Λείψανα του Αγίου Γεωργίου Καρσλίδη καθώς και του Αγίου Ευγενίου Τραπεζούντος.

Το Σάββατο, τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γλυφάδας Ε.Β.Β.και Βάρης. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος π. Κωνσταντίνος Βαρθολομαίος.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ