Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:28

Ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής απαντά στις δηλώσεις Φίλη για τη μεταφορά των λειψάνων της Αγ. Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Τις δηλώσεις του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκου Φίλη σχετικά με τη μεταφορά του ιερού λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας στο Νοσοκομείο Άγιος Σάββας σχολίασε ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Χάρης Κονιδάρης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Φίλης χαρακτήρισε “ειδωλολατρία” τη μεταφορά των ιερών λειψάνων της αγίας Βαρβάρας στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο Άγιος Σάββας. Συγκεκριμένα, δήλωσε ότι “θα υποταχθούμε στη λογική, ότι θα θεραπεύσουν τα φημολογούμενα λείψανα τους καρκινοπαθείς; Αυτό είναι μορφή ειδωλολατρίας”.

Από την πλευρά του, ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Κονιδάρης υποστηρίζει ότι εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης ο οποίος εμμένει σε ξεπερασμένες θέσεις εναντίον των κληρικών και της θρησκείας. Επίσης, ο κ. Κονιδάρης καλεί τον κ. Φίλη να ρωτήσει τους ίδιους τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο για το αν επιθυμούν να μεταφερθεί εκεί το λείψανο της αγίας Βαρβάρας, που είναι και προστάτιδα των ασθενών με λοιμώδη μοσήματα, και να σεβασθεί την επιθυμία τους.

Ακολουθεί ολόκληρο το σχόλιο του κ. Χάρη Κονιδάρη:

“Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας. Καλόν είναι ο κ. Φίλης να ερωτήσει ο ίδιος τους ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο εάν επιθυμούν ή όχι τη μεταφορά του ιερού λειψάνου αλλά και να διδαχθεί από τη στάση του Πρωθυπουργού της χώρας κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος σέβεται απόλυτα το θρησκευτικό συναίσθημα των Ελλήνων και αποφεύγει να πέφτει στην παγίδα παρωχημένων ”προοδευτικών” λαϊκισμών”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ