Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 10:41

Ο δήμος Αγίας Βαρβάρας τίμησε την προστάτιδά του

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Με μια λαμπρή λιτάνευση μέσα στις εγκαταστάσεις του Οικοτροφείου τις Αποστολικής Διακονίας, τιμήθηκε η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στον ομώνυμο προσκυνηματικό ναό στον δήμο Αγίας Βαρβάρας.

Προηγήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Σουηδίας κ. Κλεόπα και συνιερουργούντων των Επισκόπων Σαλώνων κ. Αντωνίου και Φαναρίου κ. Αγαθαγγέλου.

Συμμετείχε πλειάδα ιερέων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και άλλων Μητροπόλεων, ενώ παρέστησαν η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα, o τομεάρχης Μεταναστευτικής πολιτικής της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας και οι τοπικοί άρχοντες.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Κλεόπας αναφερόμενος στο μαρτύριο και την μαρτυρία της αγίας Βαρβάρας, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Επίσκοπο Φαναρίου για την αμέριστη βοήθεια συμπαράσταση στο ιεραποστολικό έργο της επαρχείας του.

Ο Επίσκοπος Φαναρίου ευχαρίστησε αρχιερείς και τους ιερείς που συμμετείχαν στην πανήγυρη ενώ δώρισε τεμάχιο λειψάνου της αγίας Βαρβάρας στον προεξάρχοντα της πανηγύρεως Μητροπολίτη Σουηδίας για να ευλογεί την μακρινή επαρχία του.

Στην λιτάνευση παιάνισε η φιλαρμονική του δήμου Αγίας Βαρβάρας ενώ την εικόνα κράτησαν άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Για περισσότερο φωτορεπορτάζ δείτε ΕΔΩ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ