Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 | 13:26

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος στην Ασσο, την γενέτειρα του παππού του!

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων Αναστάσιος επισκέφτηκε την Άσσο, την γενέτειρα του παππού του , χθες Παρασκευή 18 Αυγούστου 2017 , συνοδευόμενος από τον Μητροπολίτη Κεφαλληνίας Δημήτριο και τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Σπύρο Γαλιατσάτο.

Στην εκκλησία της Παναγίας τελέστηκε δέηση. Εκ μέρους των κατοίκων του απηύθυνε χαιρετισμό ο Γιώργος Κοκκόλης, Ασσιώτης και αυτός, Αντιδήμαρχος Ραφήνας Πικερμίου.

Ο Αναστάσιος στην αντιφώνησή του μεταξύ άλλων είπε πως είναι το πιο παράξενο εκκλησίασμα που είδε στην Κεφαλλονιά γιατί δεν ακουγόταν ούτε κιχ.

Το εκκλησιαστικό συμβούλιο δώρισε μια ελαιογραφία της Άσσου . Ο Αναστάσιος χάρισε στην Εκκλησία μια εικόνα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου η οποία είπε στον παπα-Χαρίτο ότι έχει και ένα σημάδι «κωδικό».

Αφού ευλόγησε το εκκλησίασμα με τον σταυρό που έχει αφήσει στην Άσσο ο πατροΚοσμάς (ο Κοσμάς ο Αιτωλός), στη συνέχεια πήγαν όλοι μαζί στην ελιά που είχε διδάξει.

Κάθισε στη ρίζα της πολύ συγκινημένος και έμεινε σιωπηλός προσευχόμενος για αρκετά λεπτά.

Στη συνέχεια μίλησε με τους κατοίκους, φωτογραφήθηκε μαζί τους, δεν χάλασε σε κανέναν το χατίρι , ενώ πήρε με μεγάλη συγκίνηση το δώρο των συγχωριανών του και μια φωτογραφία της Άσσου το 1917 όπου φαίνεται το σπίτι του!!

Μετά την εκκλησία έκανε βόλτα στο λιμάνι, στο σημείο όπου βρισκόταν το σπίτι του παππού του.

Για την καταγωγή του ειχε αναφέρει τα εξής κατά την άφιξή του στο Αεροδρόμιο της Κεφαλλονιάς:

“Ο παππούς μου Στέλιος Γιαννουλάτος στα μέσα του 19ου αιώνος, έφυγε από την Ασσο της Κεφαλλονιάς και πήγε στη Λευκάδα. Ο πατέρας μου γεννήθηκε στη Λευκάδα και εγώ γεννήθηκα στον Πειραιά. Κατοικούσαμε πάντοτε σε θάλασσα κοντά. Ίσως για αυτό να ισχύει για μένα αυτό που λένε «εγώ και η θάλασσα ποτέ δεν ησυχάζω».

Σε όλη την επίσκεψη ήταν πολύ συγκινημένος για την αγάπη των συγχωριανών του, για όλα όσα άκουγε, έβλεπε και ένιωθε αντιμετωπίζοντας την κάθε στιγμή με χαρά παιδιού.

Ανέβηκε στο κάστρο της Ασσου για να έχει μια ολοκληρωμένη άποψη της περιοχής και ξεναγήθηκε στην πύλη και τα ερείπια του ρωμαιοκαθολικού καθεδρικού του Αγίου Μάρκου των Ενετών.

Ήταν μια επίσκεψη στο παρελθόν του, στις ρίζες , στην ιστορία της καταγωγής του , που σήμαινε πολλά για την συναισθηματική ζωή του Αρχιεπισκόπου Τιράνων.

Πηγή: kefaloniapress.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ