Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 4:07

Ο Αρχιεπίσκοπος στο μνημόσυνο της Καθηγουμένης Μονής Ιερουσαλήμ Δαυλείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Συμπληρώθηκαν ήδη σαράντα ημέρες από την κοίμηση της μακαριστής Γερόντισσας Χριστοδούλης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Ιερουσαλήμ Δαυλείας.

Το πρωί του Σαββάτου 1η Ιουλίου ε.έ., τελέστηκε στην Ιερά Μονή Ιερουσαλήμ Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου και συμπροσευχομένου από του Ιερού Βήματος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου, και με την συμμετοχή του Πρωτοσυγκέλου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών πανοσιολ. Αρχιμανδρίτου κ. Συμεών Βολιώτη, Καθηγουμένων των Ιερών Μονών, Iερέων και των γυναικείων Aδελφοτήτων της Τοπικής μας Εκκλησίας καθώς και πλήθους πιστών, που εγνώριζαν και συνδέονταν με την μακαριστή Γερόντισσα, οι οποίοι προσευχήθηκαν για την ανάπαυση της ψυχής της. Στο αναλόγιο διηκόνησαν οι αδελφότητες της Ιεράς Μονής Γενεθλίου της Θεοτόκου-Πελαγίας Ακραιφνίου και της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Βαγίων.

Το θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Συμεών Βολιώτης, ο οποίος αναφέρθηκε στους Αγίους Αναργύρους Κοσμά και Δαμιανό που τιμάει η Εκκλησία μας την 1η Ιουλίου, τονίζοντας ιδιαίτερα την αγάπη που είχαν για τους ανθρώπους. Και ανέφερε ότι είναι αγαθή συγκυρία ότι συνέπεσε η πρόσκληση για να προσευχηθούμε για την μακαριστή Γερόντισσα με την εορτή των Αγίων Αναργύρων, διότι τα μοναστήρια είναι κατ’ εξοχήν έκφραση του αναργύρου φρονήματος και τόποι, όπου παρέχεται ανιδιοτελώς η αγάπη του Θεού προς τους ανθρώπους. Ανέφερε πως χρωστάμε ευγνωμοσύνη στους Αγίους Αναργύρους που μας χάρισαν τα χαρίσματά τους και οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους σύγχρονους μαθητές και μαθήτριες των Αγίων, όπως η Γερόντισσα Χριστοδούλη, η οποία υπήρξε μαθήτρια των Αγίων Αναργύρων.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη Ιερό Μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής της μακαριστής Γερόντισσας, από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο συμπαραστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου.

Πηγή: Permissos Press

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ