Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 13:53

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανακηρύχθηκε επίτιμος δημότης Αμφιλοχίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Επίτιμος Δημότης Αμφιλοχίας ανακηρύχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος σε ειδική τελετή κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Αμφιλοχίας σήμερα, 18 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 12.30 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δήμου. Η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη Αμφιλοχίας είναι μια απόφαση απόδοσης τιμής για την ανταπόκριση του Μακαριωτάτου παρά το βεβαρημένο πρόγραμμά του . Ευρύτερα δε εκφράζει τον ελάχιστο δημόσιο έπαινο και την ηθική αναγνώριση προς την κεφαλή της ελλαδικής Εκκλησίας για την στάση που τηρεί σε δύσκολες στιγμές για τη χώρα και την κοινωνία από την ημέρα της εκλογής του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο την 7η Φεβρουαρίου 2008, ακριβώς πριν από δέκα χρόνια.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιερώνυμος είναι μια πνευματική προσωπικότητα που με το δημόσιο λόγο και την στάση του λειτουργεί ενωτικά για τον λαό και την κοινωνία παρακάμπτοντας ακραίες αντιλήψεις, στάσεις και συμπεριφορές. Στα χρόνια της κρίσης διεύρυνε το φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας της Ελλάδος το οποίο δεν διέκρινε θρήσκευμα, χρώμα, εθνικότητα και φύλο έχοντας ως μοναδικό σκοπό την στήριξη των αδύνατων και ανήμπορων συνανθρώπων μας. Η συμβολή του στη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής είναι καταλυτική και τυγχάνει γενικής και ουσιαστικής αναγνώρισης, ενώ το παράδειγμά του λειτούργησε πολλαπλασιαστικά, προκαλώντας ευρύτερες κοινωνικές συμμαχίες και συνεργασίες με στόχο την κοινωνική αλληλοβοήθεια και αλληλεγγύη. Άνθρωπος της συναδέλφωσης, της μετριοπάθειας και κυρίως των έργων ο Αρχιεπίσκοπος είναι μια ξεχωριστή πνευματική προσωπικότητα, όπως διαφαίνεται από την πορεία της ζωής του.

Να σημειώσουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος κ.κ. Ιερώνυμος βρέθηκε από χθες στην πόλη της Αμφιλοχίας με την ευκαιρία της τέλεσης των πανηγυρικών εορτασμών για τα 150 χρόνια από την ανέγερση του Ιερού Ναού του Αγίου Αθανασίου, πολιούχου της πόλης. Ο εορτασμός μιας τέτοιας επετείου αποτελεί ξεχωριστό γεγονός για την Αμφιλοχία και θα διαρκέσει καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018. Ο Μακαριώτατος αναγνωρίζοντας την σημασία της επετείου αυτής, κήρυξε χθες την έναρξη των εκδηλώσεων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν τον Ιανουάριο του 2019.

Πηγή: AGRINIOSITE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ