Σάββατο 20 Απριλίου 2024 | 16:31

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής στη Φλόριδα για τους εορτασμούς των Θεοφανείων

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος αφίχθηκε το Σάββατο 4 Ιανουαρίου το μεσημέρι στο Διεθνές αεροδρόμιο της Τάμπα Φλόριδας προκειμένου να προστεί των εορτασμών των Θεοφανείων τη Δευτέρα στο Τάρπον Σπρινγκς.

Υπήρξε και μία μικρή περιπέτεια διότι το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε ο Αρχιεπίσκοπος δεν μπόρεσε να προσγειωθεί στην Τάμπα παρά τις προσπάθειες του πιλότου λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και συγκεκριμένα ισχυρών ανέμων και έντονης βροχόπτωσης, οπότε έπειτα από μερικούς κύκλους στην Τάμπα, τελικά πήγε στη Σαβάνα της Τζόρτζια όπου ανεφοδιάσθηκε με καύσιμα και επέστρεψε στην Τάμπα όπου προσγειώθηκε. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να σημειωθεί καθυστέρηση στη ροή του προγράμματος του Αρχιεπισκόπου, πλην όμως όλοι τον ανέμεναν υπομονετικά και με ενθουσιασμό.

Υπογραμμίζεται ότι στους εορτασμούς των θεοφανείων αναμένεται να παραστεί και ο πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης συνοδευόμενος από κλιμάκιο υπουργών και συνεργατών του.

Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο με εγκαρδιότητα ο Μητροπολίτης Ατλάντας Αλέξιος, ο ιερός κλήρος, ο πρόεδρος της Θεολογικής Σχολής Γεώργιος Καντώνης ο οποίος κατάγεται από το Τάρπον Σπρινγκς, Αρχοντες οφικιάλιοι του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και ελληνόπουλα αγόρια και κορίτσια ντυμένα με τις ελληνικές παραδοσιακές τους στολές. Παρευρέθησαν επίσης ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος, ο Επίσκοπος Ζήλων Σεβαστιανός, βοηθός Επίσκοπος παρά τω Μητροπολίτη Ατλάντας Αλεξίω, ο Επίσκοπος Μωκησού Δημήτριος Διευθυντής του Εθνικού Προσκυνήματος του Αγίου Φωτίου στην πόλη του Αγίου Αυγουστίνου Φλόριδας.

Κατά την άφιξη του στο αεροδρόμιο της Τάμπα ο Αρχιεπίσκοπος παραχώρησε συνέντευξη στα Μέσα Ενημέρωσης .

Ακολούθησε γεύμα υποδοχής του Αρχιεπισκόπου υπό των Κληρικών και Αρχόντων της Μείζονος Περιοχής Τάμπα στο κοινοτικό κέντρο του ιερού ναού της Αγίας Τριάδος στην πόλη Κλίαργουότερ της Φλόριδας.

Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου ο Αρχιεπίσκοπος θα προστεί της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού, στην πόλη Τάμπα, ενώ στις 4 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει Ποιμαντική Επίσκεψη στην ενορία του Ιερού Ναού των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στην πόλη Palm Harbor της Φλόριδας. Ο εν λόγω ναός είναι αφιερωμένος εις τιμή και μνήμη των νεοφανών και θαυματουργών νεομαρτύρων Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου, ειρήνης και των συν αυτοίς από τις Καρυές της Θερμής της νήσου Λέσβου. Ο ναός πριν λίγα χρόνια καταστράφηκε από πυρκαγιά και σήμερα ανοικοδομείται καινούργιος περικαλλής.

Ο Αρχιεπίσκοπος στις 6 το εσπέρας της Κυριακής θα παρακαθίσει στο ετήσιο επίσημο δείπνο των Θεοφανείων της ΑΧΕΠΑ, στο Innisbrook Resort – Tarpon Springs, Fla.

Τη Δευτέρα 6 Ιανουαρίου κυριώνυμη ημέρα των Θεοφανείων ο Αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος θα χοροστατήσει στον Ορθρο στις 9:00 π.μ. και θα προστεί στις 10:00 π.μ. στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και της Τελετής του Μεγάλου Αγιασμού στον Καθεδρικό ναό του Αγίου Νικολάου στο Τάρπον Σπρινγκς και στη συνέχεια εν πομπή θα πορευτεί προς τον κολπίσκο Spring Bayou για την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και τον Αγιασμό των Υδάτων. Το απόγευμα στις 3:00 μ. μ. θα παραστεί στην Πανηγυρική Εκδήλωση και Γεύμα των Επιφανείων στο Graig Park, Tarpon Springs, Fla.

Τον Αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν ο Αρχιμανδρίτης Αθηναγόρας Ζηλιασκόπουλος, Εκκλησιάρχης της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού Βοστώνης, ο Αρχιδιάκονος Ελευθέριος Κωνσταντίνου και ο Διάκονος Γεδεών Βαρύτιμος.

Πηγή: Θεόδωρος Καλμούκος | Εθνικός Κήρυξ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ