Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 7:01

Ορθόδοξα Χριστούγεννα στο Ταλίν της Εσθονίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Χριστούγεννα και φέτος στην Έδρα της Αυτονόμου Εκκλησίας της Εσθονίας, την όμορφη και ιστορική Ταλλίνη.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό των Αγίων Συμεών και Άννης λειτούργησε ο Προκαθήμενος της Εσθονικής Εκκλησίας Μητροπολίτης Στέφανος με τους ιερείς και τους διακόνους του Ναού. Μετά το Ευαγγέλιο, κατά την τάξη, αναγνώστηκε σε όλους τους Ναούς της Εσθονικής επικράτειας καθώς και στον Ιερό Καθεδρικό Ναό, όπου λειτουργούσε ο Σεβασμιώτατος, το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα το οποίος απευθύνει προς όλους ο Σεβασμιώτατος ως Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου και το οποίο φέτος ήταν αφιερωμένο στον “ξένο” με αφορμή το μεταναστευτικό πρόβλημα που μαστίζει τη σύγχρονη κοινωνία μας. Στην εκδήλωση παρόν ήταν και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Χριστουπόλεως Μακάριος.
Μετά τη Θεία Λειτουργία ακολούθησε εορταστική εκδήλωση η οποία συμπεριελάμβανε θεατρική παράσταση, που διεδραμάτιζε το γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού, σύμφωνα με τα βιβλικά κείμενα. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ταλλίνης και πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος μοίρασε δώρα στα παιδιά.
Η συνήθεια αυτή των δώρων είναι χαρακτηριστική και έχει πια γίνει θεσμός για την Εσθονική Εκκλησία. Κατά την παράδοση το κάθε παιδί παρουσιάζεται μπροστά στον Μητροπολίτη η στον Επίσκοπο, λέει ένα ποίημα ή ένα τραγούδι ή μια μικρή ιστορία και αυτοί σε ένδειξη ευχαριστίας του δίνουν ένα δώρο. Μεταξύ των άλλων φέτος το δώρο των μικρών παιδιών ήταν ένα βιβλίο κατηχήσεως με απλή εικονογράφηση και σχεδιασμό για να είναι προσιτό στους μικρούς φίλους της Εκκλησίας, αλλά ταυτόχρονα για να μπορούν να διδαχθούν από αυτό και οι ίδιοι οι γονείς.
Για την Αρχιεπισκοπή της Ταλλίνης και τις δύο επισκοπές Τάρτου και Πάρνου θα μοιραστούν φέτος περισσότερα από 1500 δώρα σε όλες τις ενορίες.

Πηγή: Εκκλησία της Εσθονίας

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ