Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 | 16:47

Ονομαστήρια μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσοστόμου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Μόλις ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης κ. Χρυσόστομος στάθηκε για πρώτη φορά στο σύνθρονο του μητροπολιτικού ναού του Αγίου Νικολάου Τρικάλων, ως ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας, ο ναός σείστηκε από τους πιστούς που ζητωκραύγαζαν «Άξιος».

Στο αρχιερατικό συλλείτουργο που τελέσθηκε με αφορμή την εορτή του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια του ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Κορωνείας, Τριπόλεως, Λαγκαδά, Ελασσώνος και Θεσσαλιώτιδος ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο εν Αυστραλία μητροπολίτης του Πατριαρχείου Ρουμανίας κ. Μιχαήλ και ο μητροπολίτης πρώην Τρίκκης κ. Αλέξιος.

Για μια ακόμη φορά ο νέος μητροπολίτης επανέλαβε πως θα έχει στο πλευρό του τον γέροντα και προκάτοχο του κ. Αλέξιο «σαν τα αεροπλάνα που έχουν δυο πιλότους για να πάνε στον προορισμό τους» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο Αλέξιος έμεινε στις καρδιές όλων στα Τρίκαλα «γιατί ήταν μητροπολίτης των έργων κι όχι των λόγων» είπε ο κ. Χρυσόστομος που ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα βαρύ πρόγραμμα για τον ίδιο με συνεχείς ακολουθίες και αγρυπνίες σε ναούς της πόλης.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο γνωστός για την ρητορική του δεινότητα μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων ο οποίος μίλησε για τον βίο του τιμωμένου Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου.

Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησε και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Ευ. Μεϊμαράκης.

Το απόγευμα ο νέος μητροπολίτης Τρίκκης θα δεχθεί τις ευχές κλήρου και λαού στο επισκοπείο.

Ονομαστήρια μητροπολίτη Τρίκκης Χρυσοστόμου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ